• ONA-spits Jaouad Essanoussi liet zich gelden tegen Gouderak.
• ONA-spits Jaouad Essanoussi liet zich gelden tegen Gouderak. Foto: John Wijntjes

ONA bouwt met brede selectie rustig op

Sport 2.536 keer gelezen

GOUDERAK/GOUDA •  ONA beschikt over een brede selectie. Trainer Sylvester Hageman geeft alle spelers de kans om zich in de kijker te spelen.

Een maand voor het begin van de competitie treedt ONA in verschillende samenstellingen aan. In het Jan Lingen-toernooi van VV Gouderak speelden de Gouwenaars donderdagavond met 1-1 gelijk tegen FC Perkouw en wonnen de rood-zwarten zaterdagmiddag met 5-0 van gastheer Gouderak. ONA eindigde daardoor op de derde plaats.

Uiteraard nam Hageman de uitslagen voor kennisgeving aan. Hij bouwt met assistent Chris Langeveld rustig aan het ‘frame’ van de vierdeklasser. De trainer beschikt nog niet over alle troeven.  Zo zijn enkele kandidaten voor een basisplaats op vakantie of keerden pas afgelopen week terug. Daarnaast is hij benieuwd over de inbreng van enkele nieuwkomers, onder wie drie spelers van stadgenoot DONK (El Yousfi, Mellah en Irezi). 

Zo ontbraken Velberg en Van Houwelingen en is Janga na een lange blessureperiode weer begonnen met trainen. Jongenelen speelde donderdag en nam zaterdag vrijaf vanwege de verjaardag van zoontje Quinn. 

Bovendrijven
“We zien wel wie er na vier weken boven komen drijven”, stelde Hageman na afloop van de eenvoudige zege op Gouderak. “Ik zag een stroperig ONA aan het werk tegen een stugge opponent. Gouderak stond met het hele elftal op eigen helft. Probeer daar maar eens doorheen te komen. Dan moet je tempo maken en vaak van positie wisselen. Dat lukte niet. Dat wordt anders in het Jober Thoen-toernooi bij DONK. Dan treffen we twee tweedeklassers en moeten we vol aan de bak.”

ONA stond na amper twee tellen met 0-1 voor tegen Gouderak. Slap uitverdedigen werd meteen afgestraft door Yassine el Yaacoubi. Daarna bleven de Gouwenaars loeren op meerdere treffers. De ijverige spits Jaouad Essanoussi zorgde voor 0-2 en trachtte met twee fraaie afstandsschoten Gouderak-doelman Stef Hoogendoorn te verrassen. Beide keren ranselde de goalie de inzetten uit het doel. Hij keerde ook een schot van de mee opgekomen Mick van der Kaa. 

Het was een wonder dat het bij deze tussenstand bleef, want ONA kreeg voldoende mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen. Dat gebeurde pas in de tweede helft met een enigszins gewijzigd team. Debutant Mohammed Irezi rondde een aanval prima af: 0-3. Zijn voorbeeld werd gevolgd door een rake kopbal van Joeri Terlouw. 

In de slotminuten bepaalde Jeroen Camfferman de eindstand op 0-5. ONA speelt in de voorronde van het Jober Thoen-toernooi tegen FC Oudewater. Zaterdagmiddag staat het treffen met stadgenoot DONK op het programma.

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thirza van het GHZ en Kees, Esther en Yolande van stichting Kans tegen Kanker.
Verwendag voor patiënten met kanker in Theaterbakkerij Nieuws 17 mei, 11:11
Wim Janssen werkt al 50 jaar als kunstenaar. Om dat te vieren opent hij twee weekenden een tentoonstelling met zeventig van zijn werken.
Kunstenaar Wim Janssen viert zijn 50-jarig jubileum met een tentoonstelling in zijn atelier en huis Nieuws 16 mei, 14:41
Afbeelding
Goudse delegatie op bezoek bij zusterstad Kongsberg Nieuws 16 mei, 12:46