Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Klimaatgesprekken in Goverwelle: meer inzicht in je dagelijkse keuzes

Nieuws 1.261 keer gelezen

GOUDA • De 6-delige workshopreeks KlimaatGesprekken gaat voor de derde keer in Gouda van start en dit keer in ‘De Oostpoort’ in de wijk Goverwelle. 

‘Het klimaat verandert. Veel mensen maken zich zorgen’, schrijft de organisatie. ‘Ze worden nieuwsgierig naar oplossingen zoals lekkere gerechten die gezond en klimaatvriendelijk zijn, repair-café’s, coöperaties en verpakkingsvrij boodschappen doen, en grotere investeringen zoals isolatie en een warmtepomp. In de serie KlimaatGesprekken kunnen de deelnemers op een ongedwongen manier ontdekken welke oplossingen bij hem of haar passen op de gebieden: wonen, reizen, voedsel en consumeren. De kernwoorden hierbij zijn Hoop, Humor en Handelingsperspectief.’

‘De workshops geven inzicht in de keuzes die je dagelijks bewust of onbewust maakt en het effect daarvan op jouw en mijn wereld. In gesprek leer je van elkaar, wordt je positief uitgedaagd je klimaatimpact te verminderen en op jouw beurt anderen te inspireren. Niet omdat het moet, maar omdat jij ervoor kiest. Wat bij jou past’, laat de organisatie weten.

KlimaatGesprekken maakt gebruik van de beproefde methode van Carbon Conversations. Deze bestaat al ruim tien jaar in Engeland en werd door de Guardian ‘één van de meest veelbelovende initiatieven tegen klimaatverandering’ genoemd. Inmiddels zijn ook in Nederland bijna honderd opgeleide klimaatcoaches betrokken. Uit onderzoek blijkt dat de workshops deelnemers helpen om hun CO2 voetafdruk 5 tot 50% te verkleinen. En je omgeving betrekken bij klimaatvriendelijke keuzes wordt een stuk makkelijker.

Peter Bos en Peter Wielaard zijn klimaatcoaches verbonden aan de Stichting KlimaatGesprekken en verzorgen nu voor de derde keer een workshopreeks in Gouda, dit keer in gebouw ‘De Oostpoort’ in Goverwelle.

Praktisch, persoonlijk en positief
‘Ik was meteen enthousiast over workshops van KlimaatGesprekken’, vertelt Peter Bos. ‘De aanpak is praktisch en positief. De gesprekken gaan vooral over wat je zelf kunt doen, en je leert daarbij ook van elkaar als groep. Leerzaam, maar zeker ook gezellig.”

Peter Wielaard: “Ik vond het zelf erg lastig om mijn impact op het klimaat te verminderen. Ik wist niet zo goed waar ik moest beginnen. De verschillende werkvormen bij KlimaatGesprekken hebben mij geholpen om helder te krijgen welke oplossingen bij mij passen. Zelf ging ik elke avond naar huis met weer nieuwe ideeën en we hebben er thuis al flink wat kunnen uitvoeren. Misschien niet meteen perfect maar wel telkens een stukje beter.”

KlimaatGesprekken
Wil jij ook deelnemen aan de KlimaatGesprekken die Peter Wielaard en Peter Bos vanaf maandag 11 september a.s. starten? Tijdstip is van 19.30 tot 21.45 uur. De vijf andere workshops vinden plaats op de volgende maandagavonden: 25 september, 9 oktober, 23 oktober, 6 november en 20 november. Voor maar 45 euro krijg je zes workshops, een lees-en werkboek en de inspiratie en steun van een groep gelijkgestemden. Ervaring leert dat juist dat laatste veel oplevert! De organisatie wil met 6 tot 8 deelnemers van start gaan. Mail dus snel naar klimaatgesprekkengouda@outlook.com
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden