Afbeelding

Scootmobieldag op Markt Gouda

Algemeen 733 keer gelezen

GOUDA • Op de Markt van Gouda wordt dinsdagmiddag 21 maart de eerste editie van Scootmobieldag Gouda gehouden. Doel is om scootmobielrijders met elkaar te verbinden, maar ook voorlichting te geven over mogelijkheden en om verkeersveiligheid te bevorderen.

Bij het stadhuis wordt een scootmobielparcours van ruim 100 meter uitgezet waarover mensen met een beperking en mensen zonder beperking, onder begeleiding van instructeurs, een rondje kunnen rijden in een scootmobiel. Daarnaast is er een informatiemarkt waar onder andere Fietsen alle Jaren, de ANWB, Vegro Zorgwinkel, Sportpunt Gouda, Fietsmaatje, Palet Welzijn, Sociaal Team Gouda, Mango Mobility, WMO, ScootmobielClub Gouda en andere stands aanwezig zijn.

Vanuit de TU Delft zal een groep van vijf studenten aanwezig zijn die voor een project onderzoek doen naar het gebruiksvriendelijker maken van de scootmobiel. Op deze middag stellen zij vooral veel vragen, observeren en presenteren verschillende ontwerpen/prototypes aan het publiek.

Om 13.30 uur is de start van het evenement, waarbij rond 13.40 uur wethouder Anna van Popering-Kalkman de middag officieel zal openen. De wethouder zal na het doorknippen van een lint, aan het begin van het parcours, onder begeleiding van een instructeur, in een scootmobiel het parcours afleggen 

Scootmobieldag Gouda is een initiatief van ScootmobielClub Gouda (SCG).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app