<p>Rennen in de zon maar met veel wind. De 68ste Reeuwijkse Plassenloop vroeg veel van de deelnemers.&nbsp;</p>

Rennen in de zon maar met veel wind. De 68ste Reeuwijkse Plassenloop vroeg veel van de deelnemers. 

(Foto: pr)

De Reeuwijkse Plassenloop was zonnig, maar die wind...

  •   keer gelezen   Sport

REEUWIJK • Zonovergoten en winderig. Dat was de 68ste Reeuwijkse Plassenloop. Hij werd gewonnen door Willem Anker van SC Antilope uit Waddinxveen. Hij klokte een tijd van 53:58 minuten. De snelste vrouw was Linda Alexandra van AV Spark uit Spijkenisse, die de 15 kilometer in een tijd van 1:08:06 uur liep.

De prestaties werden beïnvloed door de harde wind, die op het open terrein van het plassengebied vrij spel had. Frans van Zuilen was de snelste atleet van SC Reeuwijk. Hij finishte in de categorie M45 op een vierde plaats in een tijd van 1:06:21 uur.

De 10 kilometer prestatieloop werd gewonnen door Evert Dirksen van VAV uit Veenendaal in een tijd van 35:54 minuten. Bij de vrouwen was Laura van Oijen uit Rotterdam de snelste in 44:23 minuten. De snelste atleten van SC Reeuwijk waren René Vreeswijk in een tijd van 46:54 minuten en Lizette van Groningen. Zij liep de 10 km in 47:43 minuten en finishte als vijfde. Deze tijd betekende een flinke verbetering van haar persoonlijk record.

Junioren

Aan de 5 km prestatieloop deed een groot aantal junioren van de organiserende atletiekvereniging Sportclub Reeuwijk mee. De snelste van alle deelnemers op deze afstand was de 16-jarige Robin de Haan van SC Reeuwijk, die de 5 kilometer in 16:37 minuten beëindigde.

Bij de vrouwen was Nathalie de Boer uit Gouda in 22:40 minuten de snelste op de 5 kilometer. Robin de Haan debuteerde op deze afstand en liep het clubrecord uit 2007 uit de boeken. De snelste atlete van SC Reeuwijk was Manouk Snaterse, ze liep haar eerste 5 kilometer in een tijd van 25:54 minuten.

Janno de Pater

Een bijzondere prestatie was ook de tijd van de pas 13-jarige junior Janno de Pater van SR. De brugklasleerling liep de 5 kilometer tussen de grote mannen onder 20 minuten: in 19.48 minuten liet hij zien dat de wind op hem geen vat had. En dan te bedenken dat hij de avond daarvoor nog een estafette sprinttraining clinic had afgewerkt. Energie genoeg, blijkbaar!

Kidsrun

De kidsrun over 2,4 kilometer werd gewonnen door Ramon Vaandrager van PAC uit Rotterdam. In 8.09 minuten was hij alweer klaar. Bij de meisjes pupillen onder 12 jaar was Nora van der Veen van Antilope uit Waddinxveen in een tijd van 9:40 minuten de snelste. Van SC Reeuwijk waren Luuk van der Bas en Noor van den Heuvel de snelste. Luuk finishte als vijfde en Noor mocht op het podium plaatsnemen op de tweede plaats.

Bij de allerkleinsten was de kidsrun over ongeveer 1.100 meter, de snelste was Levy Staal uit Alphen aan den Rijn in een tijd van 3:44 minuten. Bij de jongste meisjes won Elin Dekema van AV Gouda in een tijd van 4:11 minuten. De snelste atleetjes van SC Reeuwijk waren Micha Rozendaal en Loise Rozendaal. Micha finishte als vijfde bij de jongens en Loise als derde bij de meisjes.

De clubmascotte Snelle Rakker maakte weer overuren om naast de kleinste deelnemers zelf, ook hun soms nog jongere broertjes en zusjes stuk voor stuk een high five, knuffel of boks te geven. 

ALS

Om 7.00 uur ‘s ochtends stond Dick de Heij, broer van de vorige week overleden ALS-strijder Chris de Heij paraat op de parkeerplaats nabij Restaurant Paviljoen ‘t Reeuwijkse Hout om een handje mee te helpen bij het opbouwen van de tenten nabij start/finish. Het organiseren van een hardloop evenement als dit, vraagt nu eenmaal de nodige organisatie.

Bijzonder emotioneel was het moment waarop Sportclub Reeuwijk voorzitter Ronald van der Wolf een cheque van 1.500 euro symbolisch overhandigde aan het team Hope Against ALS, waarvoor Chris en zijn vriendin Christa de afgelopen jaren aandacht hebben gevraagd.

Binnenkort begint het baanseizoen weer voor Sportclub Reeuwijk met op 2 april de openingswedstrijd.


Karl Flieger
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten