Gouwenaar Bram Roze maakte een documentaire over UFO's. De documentaire ontving de award voor beste documentaire tijdens het 'Midwest Weirdfest'.
Gouwenaar Bram Roze maakte een documentaire over UFO's. De documentaire ontving de award voor beste documentaire tijdens het 'Midwest Weirdfest'. Foto: Sandra Zeilstra

Documentaire over UFO’s van Gouwenaar Bram Roza wint prijs voor beste documentaire

Nieuws 1.104 keer gelezen

GOUDA • De documentaire ‘De UFO’s van Soesterberg’ van Gouwenaar Bram Roza maakt ook internationaal indruk. De film heeft tijdens het ‘Midwest Weirdfest’ in Winsconsin (Verenigde Staten) de award voor ‘Beste Documentaire’ gewonnen.

‘Het best bewaarde geheim van Nederland’ noemde de Goudse regisseur Bram Roza de gebeurtenis die centraal staat in de documentaire, tijdens een eerder interview. Zijn documentaire gaat dieper in op de waarneming van een UFO bij de vliegbasis Soesterberg. Zeker twaalf mannen van de militaire bewakingsdienst zagen op 3 februari 1979 een enorm, driehoekig object over de vliegbasis Soesterberg vliegen.  

De documentaire is geproduceerd door het Goudse ‘Mad Scientists Movement’, een stichting die onafhankelijke film- en documentairemakers ondersteunt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden