• Jan de Bruijn en Sigrid van Barlingen in de Sint Jan, waar het Gouds Modespektakel plaatsvindt.
• Jan de Bruijn en Sigrid van Barlingen in de Sint Jan, waar het Gouds Modespektakel plaatsvindt. Foto: Sandra Zeilstra

Jan de Bruijn maakt van zijn boeklancering een glamourfeest: ‘Het wordt een groot spektakel’

Nieuws 3.048 keer gelezen

Een avond vol glamour, muziek, fashion én verrassingen: het wordt een grote show op maandag 11 maart in de Goudse Sint Janskerk.

GOUDA • Die dag organiseren Jan de Bruijn en Sigrid van Barlingen het Gouds Modespektakel 2024. Een modeshow ter lancering van het nieuwe boek van de Bruijn. Het opgehaalde geld zal naar goede doelen gaan.

Tien deelnemende lokale ondernemers, dertig modellen en een 250 meter lange catwalk. In de Sint Janskerk geeft het duo alvast een voorproefje van hoe het eruit zal zien. De catwalk loopt vanaf de ingang van de kerk, via het schip naar het Koor aan de andere zijde. Vervolgens loopt het via de zijkant weer terug naar de ingang. Er is plek voor zo’n 1400 mensen. 

Het is inmiddels dertig jaar geleden dat zo’n modeshow in Gouda plaatsvond, vertelt het duo. Van de jaren ‘80 tot halverwege de jaren ‘90 organiseerde de Bruijn modeshows en was eigenaar van het modellenbureau Funky Models. De Bruijn trok het hele land door en organiseerde de shows in allerlei steden, in samenwerking met modellen en plaatselijke modewinkels. 

Samen shows organiseren
Zo’n 40 jaar geleden werd hij tijdens een modeshow aan zijn mouw getrokken door de destijds 14-jarige Sigrid. ‘Ik wil model worden’, zei ze. Zo geschiedde. Sigrid bleek daarnaast een goede zakenpartner. ‘Ze bleek niet alleen geschikt als model, maar ook slim. Ze begon op kantoor met administratieve taken. Al snel organiseerden wij veel shows samen.’

Die samenwerking pakken ze nu nog een keer op voor een spectaculaire boeklancering. Modellen die in die tijd modeshows liepen, en nu een jaar op 50 zijn, keren terug voor het evenement in maart. Maar ook nieuwe modellen lopen dit keer mee. 

Onstuimige jaren
Je zou bijna vergeten dat het eigenlijk de lancering van het tweede boek van de Bruijn is. Eerder schreef hij ‘Makelaar in Mooie Meiden’, over zijn onstuimige en succesvolle jaren in de modewereld, maar ook als journalist in de showbizz en misdaad. ‘Ik had nog zoveel anekdotes over. Ik werd benaderd door een Goudse uitgever om daar alsnog iets mee te doen.’ Zijn tweede boek ‘Salto Mortale en andere sappige verhalen’, is een combinatie tussen anekdotes uit zijn leven en de strijd die hij voert tegen zijn prostaatkanker.

Liefdevol behandeld
Bezoekers betalen een entreeticket. Al het opgehaalde geld zal naar drie doelen gaan. Een deel gaat naar het Groene Hart Ziekenhuis, waar Jan verschillende behandelingen onderging. ‘Ik ben daar zo liefdevol behandeld, ik gun de afdeling urologie een leuk(e) avond of weekend’.

Van Barlingen voegt toe: ‘Ook gaat het naar een knuffelactie voor kinderen die een vervelende behandeling moeten ondergaan.’ Daarnaast gaat een deel van het geld naar De Goudse Adviesraad voor mensen met een Beperking (GAB) en Stichting Timataki, die verwaarloosde honden in Griekenland redt.

Tickets zijn te krijgen bij deelnemende ondernemers. Volg daarvoor op Facebook: Het Gouds Modespektakel 2024.

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden