De vlag van Gouda750 wordt gebruikt om tassen en andere producten van te maken
De vlag van Gouda750 wordt gebruikt om tassen en andere producten van te maken Foto: Maaike Hoonhout

Van vlag naar tas: de vlag van Gouda750 wordt duurzaam hergebruikt

Algemeen 616 keer gelezen

GOUDA • Je hebt hem vast wel ergens zien wapperen: de kleurrijke vlag van Gouda750. De vlag hing in vele soorten en maten aan huizen, torens, scholen, bedrijven, schepen, bruggen en zelfs scootmobielen. Je kunt hem natuurlijk bewaren en ieder jaar op 19 juli uitsteken, maar sommige bewoners van de stad hebben er andere plannen mee. Er worden tassen, etuis, kledingstukken, kussens en andere producten van gemaakt. Een goed voorbeeld van ‘Geef Gouda door!’ in de praktijk. 

Verdraagzaam en kleurrijk
De vlag bestaat uit verschillende elementen. De opvallende kleuren onderaan de vlag staan voor de veelkleurigheid van de stad. Gouda stond al in de middeleeuwen bekend als verdraagzaam en kleurrijk. De kleuren staan voor de mensen die de stad gemaakt en gebouw hebben, mensen met verschillende nationaliteiten en achtergronden. Dat maakt wie de Gouwenaars zijn. Andere herkenbare elementen zijn de zes sterren uit het stadswapen en het luik van het stadhuis op de Markt. De vormen in de vlag staan voor de beweging naar de toekomst. ‘Geef Gouda door!’ was dan ook het centrale motto van de viering Gouda750.

De actie start medio oktober. Wil je ook de trotse eigenaar van één van de producten worden? Meer informatie volgt binnenkort, dus houd de socials van Gouda750 en ons in de gaten!

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Regenboogvlag met stok en al van kerk gesloopt Nieuws 25 mei, 16:09
Afbeelding
Streekarchief Midden-Holland start met een digitaal depot voor de opslag van digitale archieven Nieuws 25 mei, 15:30
Afbeelding
Katrin Himmler en Arnon Grunberg in gesprek in de Sint Jan Nieuws 25 mei, 14:30