ONA-middenvelder Sil van Dijk in duel met een speler van FC Perkouw.
ONA-middenvelder Sil van Dijk in duel met een speler van FC Perkouw. Foto: John Wijntjes

ONA verspeelt zege tegen FC Perkouw

Sport 950 keer gelezen

GOUDA • ONA kreeg voldoende mogelijkheden om afstand te nemen van concurrent FC Perkouw. Een tweede doelpunt bleef echter uit. Het werd alsnog 1-1.

Teleurstelling overheerste bij ONA na de puntendeling. De Gouwenaars hadden de koppositie kunnen verstevigen met een overwinning op directe belager FC Perkouw. 

Kansen genoeg
Er waren kansen genoeg om drie punten binnen te harken, maar het scoren bleek een probleem in de topper in 4B. Bovendien wuifde scheidsrechter Maurits uit Langeraar protesten tegen het niet toekennen van een strafschop weg toen invaller Jaouad Essanoussi in het zestienmetergebied werd gehaakt.

,,Ik zag het anders”, zei hij na afloop tegen de ONA-staf. Hoe dan ook; de bal ging niet op de stip. Even later profiteerde FC Perkouw van een fout van ONA-doelman Tim Dol. Roy Stekelenburg schoof de bal door de benen van de goalie en redde alsnog een punt voor de bezoekers.

Geen stap verder
Met meer genoegen keek ONA-trainer Sylvester Hageman terug op de eerste helft. ,,We hadden de tegenstander toen moeten vellen. Ik telde zomaar drie honderd procent scoringskansen. Die ballen moeten er in. Dan speel je de wedstrijd zonder zorgen uit. Nu moest je blijven opletten voor een tegenstoot. En ja hoor, die kwam er in de 84ste minuut. Dat gebeurde eerder bij Siveo ‘60. Als we kampioen willen worden, moeten we vaker het duel voortijdig beslissen. Zo komen we geen stap verder.”

ONA kwam nogal goedkoop op een 1-0 voorsprong. Halverwege de eerste helft speelde Perkouw-verdediger Mark van der Laan de bal te zacht terug op doelman Verstappen, die keihard tegen de aanstormende Mellah aan schoot. De bal verdween als een boemerang tussen de palen. Daarvoor hadden Mark Meewezen, Georgio Petridis en Zakaria Mellah de rood-zwarten op een voorsprong kunnen zetten. Het stugge FC Perkouw bleef op de been.

Surpriseparty
In de tweede helft verving Jaouad Essanoussi topscorer Jeroen Camfferman, die door zijn echtgenoot voor een surpriseparty werd opgehaald. Trainer Hageman speelde het spelletje verplicht mee. ,,In de rust gaf ik aan dat Jeroen er uit moest. Hij begreep er uiteraard niets van en de rest van de groep ook niet. Z’n vrouw had me afgelopen week drie keer gebeld met dit verzoek. Zoiets maak je niet vaak mee als trainer.” Opvallend was ook de rentree van Jaouad el Yaagoubi, die de plek van Meewezen in nam. El Yaagoubi kwam tot vorige week uit voor tweedeklasser Alphia. De KNVB ging vanwege een andere werkkring akkoord met een tussentijdse transfer.

Pieter van der Laan

Pieter van der Laan

Freelance-journalist Het Kontakt Krimpenerwaard en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden