Levi van Houten soleert door de defensie van EMM '21.
Levi van Houten soleert door de defensie van EMM '21. Foto: Jan van den Berg

DONK heeft aan half uur genoeg: 3-0

Sport 770 keer gelezen

GOUDA • DONK heeft de koppositie weer overgenomen van VUC. De tweedeklasser versloeg EMM ‘21 met 3-0. Een sterk half uur was genoeg voor de zege.

DONK hoefde niet heel diep te gaan om het zwakke EMM ‘21 uit Roelofarendsveen het zwijgen op te leggen. De formatie van interim-trainer Patrick Akerboom was in de inhaalwedstrijd een half uur lang heer en meester. Dat overwicht werd vertaald in drie treffers. Roy van der Graaf, Levi van Houten en Jeroen Borsboom (penalty) zorgden voor een ruime 3-0 voorsprong. De tweede helft hadden beide teams beter schriftelijk kunnen voltooien, want voor beide doelen gebeurde er vrijwel niets meer.

Glad hard veld
DONK-EMM ‘21 werd enkele weken geleden reeds na 11 minuten gestaakt, omdat de spelers door het gladde, harde veld nauwelijks op de been konden blijven. Het duel werd zaterdagmiddag met een andere scheidsrechter met een inworp hervat, waarna beide ploegen elkaar even aftasten. DONK was evenwel vastberaden de mindere ontmoeting met Olympia uit te wissen.

In een hoog tempo werd EMM ‘21 met aanvallen bestookt. Roy van der Graaf was de eerste, die doeltreffend uithaalde. De linkerspits, die tijdens carnaval in Breda een flinke verkoudheid opliep, schoot via het been van een tegenstander in de 22ste minuut raak: 1-0. Van der Graaf had enkele minuten later ook nummer twee op zijn schoen, maar hij gleed uit. 

Ongelukkige botsing
De bal rolde na de kluts voor de voeten van de meegekomen Levi van Houten, die er voor open doel wel raad mee wist. Met een sliding zorgde hij voor hij 2-0. Daarmee was de koek nog niet op. Scheidsrechter Erik de Winter uit Rozenburg zag in de ongelukkige botsing tussen Bas Houdijk en een verdediger van EMM ‘21 aanleiding om de bal op de stip te leggen. Jeroen Borsboom gaf EMM-doelman Van Veen geen kans: 3-0.

De tegenstander geloofde niet meer in een wonder en DONK hoefde de score niet per se te wijzigen. Het resultaat was een zouteloze tweede helft waarin beide trainers hun wisselspelers inzetten. 

DONK kreeg nog een keer een goede mogelijkheid via Jeffrey van Dam na prima aangeven van invaller Jason Sriwiran. Van Dam had echter iets te veel tijd nodig om uit te halen. EMM ‘21 was eenmaal dicht bij een doelpunt, maar DONK-goalie Bas van der Eem maakte de harde kopbal onschadelijk. 

Door deze eenvoudige zege is DONK zijn rivaal VUC weer gepasseerd op de ranglijst. DONK gaat in 2C fier op kop met 29 punten uit 14 duels. VUC volgt met 27 uit 14. De Gouwenaars treden komende zaterdag aan tegen FC Oudewater.

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden