Rick Wils scoorde twee keer tegen Batavia '90.
Rick Wils scoorde twee keer tegen Batavia '90. Foto: John Wijntjes

Jodan Boys heeft koplopers in vizier

Sport 594 keer gelezen

GOUDA • Op Jodan Boys valt geen peil te trekken. Na de teleurstellende 0-0 tegen Victoria volgde zaterdagmiddag een kloeke 6-3 zege op Batavia ‘90.

Dominant was Jodan Boys niet, maar het scorend vermogen was helemaal terug tegen concurrent Batavia’ 90. De tegenstander uit Lelystad werd met 6-3 te grazen genomen. Ook voorzitter Marco Kastelein kon zich niet herinneren wanneer Jodan Boys de laatste keer zo vaak scoorde. Dat deed er verder ook niet toe, want door de overwinning houdt Jodan Boys de koplopers Aalsmeer en BFC in het vizier. Op 24 februari staat Aalsmeer-Jodan Boys op het programma.

Klap niet meer te boven
Jodan Boys-Batavia’ 90 was een gekke wedstrijd, waarin de thuisclub de opponent aanvankelijk alle hoeken van het veld liet zien, maar bij 2-0 haperde. Batavia’ 90 kwam daarna terug tot 2-2 en leek zich te herstellen van de klap. Spits Rick Wils scoorde na een perfecte voorzet de 3-2 en deze klap kwamen de bezoekers niet meer te boven.

Zoals het een open wedstrijd betaamt, werd er vervolgens nog vier keer gescoord en stapte Jodan Boys met een grote glimlach met 6-3 van de mat. Trainer Erik van Zoest was uiteraard zeer tevreden over de doelpuntrijke revanche, maar gaf toe dat zijn team af en toe teveel gas terugneemt. 

,,Het is nog niet constant genoeg. Er zijn fasen waarin we de tegenstander de kans geven om terug te slaan. De organisatie moet kloppen. Het mag niet gebeuren dat je met voldoende druk op de bal en prima omschakeling een 2-0 voorsprong weggeeft. Gelukkig reageerden we meteen en gaf de derde goal vertrouwen in een goede afloop. Meer stabiliteit is noodzakelijk om steeds drie punten te pakken.”

Putten uit brede bank
De trainer kan in ieder geval putten uit een brede bank. De kwaliteit liep zeker niet terug toen Adil Akanioui, Quincy Tavares en Michel Verkaik de plaatsen innamen van de moegestreden Fahim Musaui, Ezra Hoogenboom en Alex van Waardenberg. Akanioui nam de fraaiste treffer voor zijn rekening door de bal vanaf 30 meter achter Batavia ‘90-doelman Van de Graaf te deponeren (4-2).

Daarna zette Akanioui medespeler Wils alleen voor de doelman. Hij faalde niet: 5-2. Batavia ‘90 zette via uitblinker Plet nog een keer aan. Na de 5-3 bepaalde invaller Bram van der Wolf op aangeven van Quincy Tavares de eindstand op 6-3. Roald Heerkens viel uit met een hamstringblessure en Mike Verhagen was niet van de partij vanwege een enkelblessure. 

Jodan Boys spreekt deze maand met alle selectiespelers over komend seizoen. Spelmaker Mo Bellahcen (34) heeft nog geen besluit genomen. Van menigeen mag hij er best nog een jaar aan vastknopen.

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Gerrit Schinkel schrijft wekelijks een sportcolumn voor het Kontakt - Goudse Post.
Column: Krokusvakantie Nieuws 19 feb, 15:15
• Voor Theater na de Dam zoeken de organisaties verhalen en jongeren.
De Goudse Schouwburg en Jeugdtheaterhuis Gouda zoeken Goudse spelers en Tweede Wereldoorlog-verhalen Nieuws 19 feb, 10:54
• Ella Kreuzen (24) voerde het nagesprek van de voorstelling 'Mensen Zoals Jij'.
Goudse jongere Ella Kreuzen (24) getraind tot gespreksleider in de Goudse Schouwburg Nieuws 19 feb, 10:15