Gerrit Schinkel
Gerrit Schinkel Foto: Sandra Zeilstra

Column: Cees Slingerland bokaal

Sport 1.479 keer gelezen

Oktober is nu niet direct de maand waarin voetbalsupporters massaal in korte broek langs de lijn staan. Normaal zijn ook de Nederlandse stranden alleen het domein van wandelaars die hun hond uitlaten. Badgasten zijn een zeldzaamheid. Oktober is normaal ook niet de maand waarin de zonovergoten terrassen uitpuilen.

Dit jaar is alles anders. Zondagmorgen opende GRTC Excelsior het cross-seizoen met de Ed van Gemeren Memorial. Daar waar in eerdere jaren nogal eens sprake was van kou, regen, modder en wind, waren het nu zomerse omstandigheden op de Geluidswal. De in zomerse kleding uitgedoste toeschouwers zagen de 14-jarige nieuweling Noah Epping als winnaar over de finish gaan.

Prioriteiten
Waren er bij de Ed van Gemeren Memorial aardig wat deelnemers, het is helaas een gegeven dat er steeds meer wedstrijden niet doorgaan of zelfs helemaal van de wedstrijdkalender verdwijnen. Vorige week maakte de politie Noord-Nederland bekend dat zij ophoudt met motorbegeleiding bij wielerevenementen. Kwestie van prioriteiten!

Dichter bij huis, de Ronde van Waddinxveen ging ook dit jaar weer niet door i.v.m. onvoldoende vrijwilligers. Door het achterblijven van inschrijvingen ging dit jaar ook de Ronde van Oudewater niet door. Een maatschappelijke trend? Misschien is meer afstemming tussen wielerverenigingen nodig.

Over het achterblijven van inschrijvingen gesproken. GRTC Excelsior organiseert al enkele jaren een nationale veldwedstrijd om de Cees Slingerland Bokaal. Een wedstrijd waar altijd veel animo voor was. Zo was enkele jaren geleden oud toprenner Erik Dekker een van de deelnemers. 

Gecanceld
Maar het organisatiecomité heeft helaas moeten besluiten deze nationale veldrit, die op 8 oktober stond gepland, te cancelen. Dit dus i.v.m. het geringe aantal voorinschrijvingen, afgezet tegen de kosten die gemaakt moeten worden en de onzekere situatie rondom de staat van het parcours. De KNWU stelt namelijk speciale eisen voor nationale veldritten. Jammer voor de inspanningen van het organisatiecomité.

Maar na overleg is besloten dat er aanstaande zondag toch wedstrijden om de Cees Slingerland Bokaal worden verreden. De staat van het parcours is dusdanig dat er gelukkig wel wedstrijden op clubniveau mogen worden verreden. Ook niet-clubleden zijn van harte welkom.

Gerrit Schinkel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie