Jodan Boys-aanvaller Quincy Tavares scoort 2-0 tegen Aalsmeer.
Jodan Boys-aanvaller Quincy Tavares scoort 2-0 tegen Aalsmeer. Foto: website jodan boys

Jodan Boys telt diverse groeidiamanten

Sport 1.133 keer gelezen

GOUDA • Niet alle potentie was zichtbaar bij Jodan Boys in het treffen met Aalsmeer, dat in 2-1 eindigde. De nieuwe talenten hebben evenwel veel in hun mars.

Jodan Boys had in een veel eerder stadium kunnen en moeten afrekenen met Aalsmeer. In de eerste helft waren er voldoende mogelijkheden om de score op te voeren. Door een onverwachte tegentreffer vlak voor rust bleef de marge minimaal: 2-1. 

Dat had z’n weerslag op het spel van de Gouwenaars in het tweede deel. De krappe voorsprong zorgde voor spanning in het veld en enige nervositeit in de dug-out. Trainer Erik van Zoest gaf dat toe. ,,Als je drie, vier keer scoort voor de pauze, speel je deze wedstrijd ontspannen uit. Nu moesten we oppassen dat Aalsmeer niet nog een keer scoorde. Intussen vergaten wij bij de counters de genadeslag te geven. Niettemin schrijven we drie punten bij. Dat is nu het belangrijkst.” 

Groeidiamanten
Jodan Boys hanteert door de komst van vier jonge balvaardige talenten een agressievere aanpak. De jonkies lopen over van ijver, maar vergeten regelmatig om te schakelen naar simpel spel. Quincy Tavares, Dairenzio Brank, Fahim Musaui en Zakaria Kanfaoui kunnen gerust als groeidiamanten worden bestempeld.

Jodan Boys kan daar op den duur veel profijt van trekken. Vooralsnog gaat hun ontwikkeling gepaard met pieken en dalen. Met name Kanfaoui heeft veel in zijn mars. Op het middenveld was hij sterk aan de bal, maar zocht de dribbelaar voortdurend tegenstanders op, Dat liep niet altijd goed af waardoor Jodan Boys soms aan de rem moest trekken. 

Hachelijke situaties 
In de eerste helft leverde het samenspel tussen de jonkies hachelijke situaties op voor het doel van Aalsmeer. Nadat Rick Wils in de 16e minuut voor 1-0 had gezorgd, leek Jodan Boys de bezoekers onder de voet te lopen. Tavares, Brank en Musaui dolden hun opponenten.

De tweede treffer kon niet uitblijven. Musaui soldeerde langs de achterlijn  naar het doel van Aalsmeer waarna zijn voorzet door Tavares attent achter Aalsmeer-doelman Van Wandelen werd gewerkt: 2-0. De bevrijdende derde goal bleef echter uit. Aalsmeer herstelde zich enigszins van de stormloop en scoorde op slag van rust uit het niets 2-1. 

Lelijke tegenvaller
Na een hoekschop keek de defensie van Jodan Boys toe hoe Thomas Bakker uithaalde. Een lelijke tegenvaller voor Jodan Boys, dat nadien minder frivool speelde.

Het pleit voor de routine en volwassenheid van de achterhoede dat de voorsprong werd behouden, Doelman Roy Rondeltap hield zijn mannen scherp. Dirk Rietveld speelde een puike partij. Mo Bellahcen liep als verdedigende middenvelder de benen uit zijn lijf om de gaten te dichten. Het kostte hem zelfs een gele kaart.

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie