Afbeelding

Goudse docent Arnoud Holierhoek wint Europese kampioenschap American Football met zijn team Rhein Fire

Sport 1.506 keer gelezen

GOUDA • Het Duitse American Football-team Rhein Fire waar de Goudse gymdocent Arnoud Holierhoek speelt als rechter tackle, heeft afgelopen weekend het Europees kampioenschap gewonnen in een spannende finale tegen Stuttgart Surge. 

In een gedenkwaardige wedstrijd in de volgepakte Schauinsland-Reisen Arena in Duisburg zegevierde Rhein Fire over Stuttgart Surge met een indrukwekkende 53-34 overwinning om het 2023 European League of Football-kampioenschap te claimen. Het sprookjesseizoen had niet perfecter kunnen eindigen voor Rhein Fire, die een ongekend record vestigde door het seizoen ongeslagen af te sluiten, een primeur in de geschiedenis van NFL Europe en de ELF. 

Hard trainen beloond
Arnoud Holierhoek is eind 2017 begonnen met American Football. Hij is bij Den Haag Raiders begonnen en maakte in 2018 zijn debuut bij de Dutch Lions, het Nederlandse Team. In 2019 is Arnoud naar de German Football League gepromoveerd waarbij hij starting right tackle werd bij de Cologne Crocodiles. De GFL is het hoogste niveau van de Duitse competitie. Zijn harde trainen werd beloond want na afloop van seizoen 2020-2021 kreeg hij de prijs Most Improved Player Offense uitgereikt.

Talent opgemerkt
Arnouds talent bleef niet onopgemerkt. Rheinfire, een nieuw Duits team in de Europese competitie, benaderde Arnoud met de vraag of hij voor hen wilde komen spelen. In seizoen 2021-2022 maakte hij zijn debuut als rechter tackle op de O line (de beschermer van de quarterback). Hij werd direct starter en wist zich in dit seizoen ook nog te nomineren voor het All Star team. Het team heeft 14 wedstrijden gewonnen en zijn ze ongeslagen Europees kampioen geworden. Daarnaast wist Arnoud dit jaar ook een plek te veroveren in het All Star team, wat inhoudt dat hij zich tot de beste spelers van de competitie mag beschouwen.

Naast American Football spelen geeft Arnoud drie dagen gym op het Antoniuscollege in Gouda. Op de avonden en op vrije dagen en weekenden traint hij in Nederland en in Duitsland. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie