Actieplan deelvervoer

Gouda • Gouda komt met actieplan voor meer deelvervoer. De komende twee jaar werkt de gemeente aan het stimuleren van het gebruik van deelvervoer. 

Auto’s staan gemiddeld 96 procent van de tijd stil, zegt wethouder Michel Klijmij - van der Laan. Daarbij zien we dat er per jaar twee voetbalvelden aan auto’s bij komen in Gouda. Daar is op een gegeven moment geen ruimte meer voor. Door met meerdere mensen een auto te delen, kunnen we dit aantal terugdringen.'

In het Actieplan Deelvervoer staat hoe Gouda toewerkt naar een groter aanbod van deelvervoer. Nieuwbouwwijken en de wijken waar gereguleerd parkeren al is ingevoerd of binnenkort wordt ingevoerd hebben hierbij prioriteit, zegt Gouda.  

Ook worden behoeften van inwoners en bezoekers onderzocht, 'zodat het aanbod daarop afgestemd kan worden.'

Activiteiten meivakantie bibliotheek

GOUDA • Een middeleeuws dorp bouwen in Minecraft, een robot maken of verhalen luisteren bij de VoorleesExpress. In de meivakantie is er van alles te doen in de bibliotheek Gouda. 

In de Techniekwerkplaats, op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek, zijn er activiteiten voor kinderen van 5 tot en met 8 jaar en van 8 tot en met 12 jaar. Ze kunnen creatief aan de slag met plastic, een middeleeuw dorp bouwen in Minecraft of een robot maken.

Het Mobiele Bouwlab staat van 29 april 2024 tot en met 3 mei 2024 naast de Chocoladefabriek. Dat is een bouwkeet die is ingericht om kinderen van 8 tot 11 mee te nemen in de wereld van de bouw en techniek. Ze kunnen bijvoorbeeld een Zaans geveltje in elkaar schroeven, leren over de aanleg van een rioolstelsel of een tegenpatroon maken. 

Iedere woensdagmiddag lezen vrijwilligers van de VoorleesExpress in de Chocoladefabriek voor aan kinderen van 4 jaar en ouder. 

q   www.bibliotheekgouda.nl