Festival in Museumhaven

gouda • In juni wordt een driedaags festival gehouden in de historische Museumhaven van Gouda. Het biedt een combinatie van muziek, film en een gezellige sfeer rondom het museumhavencafé IJsselhuis. 

Het programma begint op vrijdag 7 juni met twintig muzikanten tijdens 'Iers aan de IJssel' op verschillende plekken aan de historische Museumhaven. Een muzikale avond vol Ierse sfeer en drankjes. Er wordt doorlopend gespeeld van 19.30 tot 23.00 uur en de toegang is gratis.
Zaterdag 8 juni volgt de 'Drijf In Bioscoop'. Met voor de jongste bezoekers de kinderfilm Schippers van de Kameleon en een voorstelling van Clowns in actie. In de avonduren kunnen bezoekers vanuit het comfort van hun eigen boot of drijvend platform genieten van de comedy-dramafilm Fisherman's Friends, vergezeld van live-muziek van Mary Melkonian, Sara Hijzen, Vangelis Sopamena en Mike Hill & The Boothill Bandits.
Zondag 9 juni is de aftrap van een nieuwe reeks Gouda viert de Zomer. Voor het derde achtereenvolgende jaar brengt stichting Culturele Verrassingen deze feestelijke traditie terug naar het historische IJsselhuis. Elke editie staan er vier live-acts op het podium en deze keer zijn het Sara Letsch, Hyst, Julius Schreiner en Nina Bailey