• De internationale studenten hielpen een handje mee.
• De internationale studenten hielpen een handje mee. Foto: Carolien Meus

Studenten uit alle windstreken helpen tijdens NLdoet

GOUDA • Jongeren uit alle windstreken staken tijdens NLdoet de handen uit de mouwen in Gouda. Een groep van zestien internationale uitwisselingsstudenten van Rotary Youth Exchange met hun begeleiders hielpen buurtvereniging de Vrouwetoren een handje.

De studenten van Rotary Youth Exchange zijn een jaar in het land. Eén van hen woont dit jaar in Gouda en gaat naar het VWO van de Goudse waarden, de rest kwam uit andere delen van het land. 

'Wat een gave NLdoet dit jaar', vertelt Carolien Meus van buurtvereniging de Vrouwetoren. 'Het plaatsen van onze activiteit op de pagina van NL Doet leidde dit jaar tot een enorme groep vrijwilligers in de vorm van een internationale groep jongeren die via Rotary Youth Exchange een jaar in Nederland verblijft.'

Het waren er zo veel, dat de helft van de groep aan de slag kon op de Nieuwe Haven en het Regentesse plantsoen. 'We hebben daar veel kunnen doen in de speeltuin. We zijn super dankbaar dat we ze konden ontvangen en nog dankbaarder voor al het werk dat ze hebben verzet onder leiding van onze buren.'

RotaryGouda neemt ook deel aan de uitwisseling dit jaar, dus ook zij kwamen ook even kijken hoe deze groep een bijdragen leverde aan Gouda.