• Ds. Renate Japenga valt met de neus in de boter.
• Ds. Renate Japenga valt met de neus in de boter. Foto: Coby van Wageningen

'We delen veel overtuigingen'

gouda • Na twee jaar zonder dominee voelt het als een grote luxe én zegen, aldus Ontmoetingskerk Gouda. Het bleek best moeilijk om een nieuwe predikant te vinden die goed bij de kerkelijke gemeente past. Maar de verschillende ontmoetingen met ds. Renate Japenga voelden meteen goed. 'Ik merk dat het klikt en dat we veel overtuigingen delen. We kunnen het hebben over serieuze onderwerpen, maar er is ook ruimte voor humor', zegt Renate.  

De komende tijd staan er in de Ontmoetingskerk meerdere mooie activiteiten op stapel. Zo is deze week vóór Pasen de kerk iedere dag open. De nieuw wijkpredikant valt daarmee met de neus in de boter en mag deze zogenaamde kloosterweek direct meerdere keren een viering leiden. Ook geven de activiteiten in deze week Renate een unieke kans om veel gemeenteleden te ontmoeten en hun verhaal te leren kennen.

Iedereen is welkom
Tijdens het OntmoetingsKlooster is er ruimte voor bezinning en ontmoeting. Dit kan in stilte, tijdens een viering, maaltijd of een activiteit. Er kan een kaarsje aangestoken worden in het stiltecentrum, er kan gewerkt worden aan een creatieve collage van het paasverhaal, er is thee en koffie.

Ook zijn er activiteiten als een gespreks-spel, een stekjes-ruilmarkt, muziek en boekbesprekingen. Het OntmoetingsKlooster is open voor ieder die dat graag wil. Lid zijn is niet nodig, binnenlopen om een kijkje te nemen en meedoen kan. Het programma is te vinden op de website.

Actieve kerk
Mooie activiteiten in de Ontmoetingskerk zijn overigens geen uitzondering, laat de Ontmoetingskerk weten.
'Het hele jaar door gebeurt er van alles, van het lichtuur op 2 november waar er plek en tijd is om een geliefde te herdenken, de weggeeftafel tijdens de Loveweek in juli tot wekelijkse ontmoetingen in de warme huiskamer op woensdagmiddag en tijdens de diensten op zondagochtend. Daarnaast zijn er fietslessen, klusochtenden, meditatieavonden, ouderenactiviteiten en ga zo maar door. Voel je welkom om een kijkje te nemen', aldus de Ontmoetingskerk.

q www.ontmoetingskerkgouda.nl