Opening nieuw theaterseizoen met CultiTijd-wandeling

ijsselstein • Het nieuwe theaterseizoen wordt zaterdag 2 september in IJsselstein ingeleid tijdens de veelzijdige CultiTijd-wandeling in het kader van september cultuurmaand. De route voert langs de twee theaters Fulcotheater en Pantalone met onderweg een bezoek aan Museum IJsselstein, optredens van bands, koren, theatergroepen en andere artiesten.

Theater Pantalone aan de Linnaeusweg 5 biedt van 13.00 tot 16.30 uur onder meer open repetities voor de nieuwe theaterproductie  'De Gelaarsde Poes' door Kwibus. Ook worden tijdens de garage-sale oude Kwibus-rekwisieten verkocht. Buiten op het podium treden op de koren Vrouwe IJsselstein Swingt en Sing4Fun, singer-songwriter Melanie Ryan, Theatergroep De Schakel met 'Zusters in Zaken' en de band Schemer. De beide koren en De Schakel zijn deze middag ook te zien en te horen in het Fulcotheater, net als multi-instrumentalist Diederick Ensink en het theaterduo Ludique. Museum IJsselstein biedt workshops Djembé en optredens van het ensemble Afwas met zang, piano en saxofoon.

Bij de historische Waag in de Benschopperstraat spelen tussen 14.00 en 16.30 uur tijdens een IJsselFEstein Straatsessie singer-songwriter Adriaan Dorresteijn en Willem Spee, ook bekend als Bald Bill. Zij brengen eigen nummers, waaronder 'IJsselstein' respectievelijk nummers van Bob Dylan, Johnny Cash en Ry Cooder. 

Volledig programma op: 

q www.ijsselstein.nl/cultitijd