• Bep Murk
• Bep Murk Foto: HKIJ

Markante IJsselsteiner Bep Murk (90) overleden

Nieuws

IJSSELSTEIN • De Historische Kring IJsselstein (HKIJ) staat op haar website stil bij het overlijden van oud-voorzitter Bep Murk op zondag 27 augustus. Murk stond in 1975 mede aan de wieg van de oprichting van de Historische Kring. Hij werd 90 jaar.

“Een flamboyant en gedreven mens dat tot in zijn laatste dagen zijn liefde voor de geschiedenis van IJsselstein heeft uitgedragen. Zijn initiatieven hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het historisch bewustzijn van de huidige generaties IJsselsteiners. Zonder Bep geen HKIJ. En zonder HKIJ zou IJsselstein er anno 2023 heel anders uitzien. Onder zijn voorzitterschap zijn de gemeenschap en het stadsbestuur de HKIJ als een serieuze participant gaan zien bij de cultuurhistorische beleving van onze historische stad.”

Bep Murk maakte het onbekende zichtbaar en bemind, hij zag kansen en mogelijkheden die onmogelijk leken maar vaak tot resultaten leidden. “Daar plukken we vandaag de dag nog de zichtbare vruchten van.” Bij zijn afscheid als voorzitter in 1999 zijn er veel lovende woorden gesproken over zijn verdiensten voor de stad. Maar ook daarna bleef hij als ere-voorzitter betrokken bij het werk van de HKIJ. 
‘’Velen bleven terugvallen op zijn uitgebreide kennis en archieven. Een rijk en gezegend leven. Hoewel zijn wereld de laatste jaren kleiner werd, bleef hij zijn heldere kijk op de stadsgeschiedenis uitdragen en bleef hij een bekende en graag geziene verschijning in IJsselstein.

www.hkij.nl