• De dames De Haaij (tweede rechts) en Bultman met de beide burgemeesters.
• De dames De Haaij (tweede rechts) en Bultman met de beide burgemeesters. Foto: Gemeente Lopik

Mevrouw De Haaij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Nieuws

WILLIGE LANGERAK • Mevrouw E.C. de Haaij-Hogendoorn uit Lopik heeft zaterdagavond uit handen van burgemeester Laurens de Graaf een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

De burgemeester reikte de onderscheiding uit tijdens de vrijwilligersavond voor de jaarlijkse rommelmarkt in verenigingsgebouw De Bron. Ook mevrouw T.A.C. Bultman-Hoogendoorn uit Bergambacht werd tijdens deze gelegenheid Koninklijk onderscheiden. Zij ontving de Koninklijke onderscheiding uit handen van waarnemend burgemeester Pauline Bouvy-Koene van de gemeente Krimpenerwaard.

Mevrouw De Haaij-Hogendoorn nam zaterdag afscheid van de rommelmarktcommissie van de Hervormde Gemeente Willige Langerak. Zij zamelde goederen in, wierf vrijwilligers, richtte mede de kramen in en verzorgde de marketing. Momenteel zet zij zich nog vrijwillig actief in voor de schoonmaak van het kerkgebouw en voor de commissie Kerkbalans. Tevens was ze medeoprichter van en vrijwilliger bij de Nederlandse Patiënten Vereniging, afdeling Lopikerwaard, een vrijwilligersorganisatie voor onder meer praktische thuiszorg.

Tineke Bultman is Koninklijk onderscheiden als dank voor diverse bewezen diensten. De inwoonster van Bergambacht is 27 jaar actief geweest voor de rommelmarktcommissie. Ze nam afscheid van de commissie, maar blijft wel actief betrokken als medewerkster. Ook vervulde ze 22 jaar lang een belangrijke rol bij de jaarlijkse oliebollenactie voor het onderhoud van de kerkelijke gebouwen. Daarnaast was ze zes jaar bestuurslid van de zanggroep Da Capo in Boskoop en dertien jaar secretaris van het christelijk gemengd koor Soli Deo Gloria in Schoonhoven. Sinds 2006 is ze koster van de Hervormde Gemeente, sinds 2018 hoofdkoster. Daarbij fungeert ze als gastvrouw tijdens de zondagse kerkdiensten, huwelijken en begrafenissen.