• Naast middelbare school het Cals College in IJsselstein heeft vanmiddag een steekpartij plaatsgevonden.
• Naast middelbare school het Cals College in IJsselstein heeft vanmiddag een steekpartij plaatsgevonden. Foto: Koen Laureij
update

Verdachte (16) van steekpartij IJsselstein snel aangehouden

112

IJSSELSTEIN • Op de kruising van de Hogedijk en de Panoven in IJsselstein heeft vrijdagmiddag rond 14.00 uur een steekpartij plaatsgevonden. Een 16-jarige jongen is nog diezelfde middag aangehouden. Naar een tweede verdachte wordt nog gezocht.

Volgens opgave van de politie zijn er bij de steekpartij nabij de Tinbergenlaan twee personen gewond geraakt, jongeren van 15 en 16 jaar. De twee slachtoffers zijn daarna vermoedelijk in de richting van de Gamma aan de Tinbergenlaan gerend. Daar zijn ze door de ambulancedienst behandeld. De politie heeft hier een gedeelte rond de fietsenparkeerplaats afgezet. 

Bij de speurtocht naar de daders zijn ook politiehonden ingezet. 

De steekpartij was in de buurt van het Cals College. Leerlingen van de school waren volgens RTV Utrecht getuige van de steekpartij en zijn vervolgens de school ingegaan om hulp te zoeken. Het Cals College benadrukt dat leerlingen van de school niet betrokken waren bij de steekpartij als slachtoffer of dader.

Bij het Cals College lag ook een scooter op zijn kant. Verderop in de straat zijn een telefoon en een OV chipkaart gevonden.