Compliment zelf aanvragen

lopik • Mantelzorgers in de gemeente Lopik moeten dit jaar hun gebruikelijke mantelzorgcompliment zelf aanvragen. Het Steunpunt Mantelzorg van Pulse stuurt deze niet langer automatisch toe.

De gemeente Lopik waardeert haar mantelzorgers elk jaar graag met een mantelzorgcompliment in de vorm van een VVV-cadeaukaart en een lokale cheque. Mantelzorgers die geregistreerd staan bij het Steunpunt Mantelzorg van welzijnsstichting Pulse kregen tot nu toe automatisch elk jaar het mantelzorgcompliment toegestuurd. In vorige jaren benaderde het Steunpunt hiervoor iedereen die in haar mantelzorgbestand stond. Dat kost veel tijd, omdat het aantal geregistreerde mantelzorgers de laatste jaren fors toeneemt.

In aanmerking komen alle inwoners die meer dan acht uur per week mantelzorg verlenen voor een inwoner van Lopik en dit langer dan drie maanden doen. Een aanvraag indienen kan volgens de gemeente eenvoudig via de vragenlijst op www.stichting-pulse.nl/mantelzorgwaardering-lopik. De aanvraag dient uiterlijk 1 september te zijn ingediend. Daarna worden de complimenten verwerkt voor verzending.