• Het bestuur van mevrouw Klein Sprokkelhorst op het water.
• Het bestuur van mevrouw Klein Sprokkelhorst op het water. Foto: Tineke Giesbers

Aqua Musica brengt muziek vanaf het water

ijsselstein • Mevrouw Klein Sprokkelhorst presenteert op zaterdagavond 2 september opnieuw het muzikale event ‘Aqua Musica’ in IJsselstein. Publiek kan plaatsnemen op één van de vier locaties langs de grachten van IJsselstein en gratis genieten van vijf muzikale acts vanaf het water.

Het is de inmiddels tweede editie van het evenement, dat het bestuur van de Stichting Mevrouw Klein Sprokkelhorst bedacht als een veilig cultureel alternatief tijdens de coronapandemie. Bij Aqua Musica kan het publiek plaatsnemen op één van de vier locaties langs de grachten. Vijf muzikale acts varen tussen 19.00 en 21.00 uur één voor één naar de locaties voor een voorstelling vanaf de boot op het water. Dit jaar zijn dat onder meer de vier strijkers van het Red Limo Quartet met crossovers van film- en popmuziek. Primos del Norte brengt Flamenco. Van internationaal niveau is het klassieke optreden van accordeonist Vincent van Amsterdam en cellist Joachim Meijlander. Reinier Sijpkens met zijn muziekbootje met miniatuurdraaiorgel en trompet is er opnieuw bij. Tot slot zingen Zuster Klivia en Opa bekende liedjes vanaf hun 'vaartuigie'.

Locaties om neer te strijken zijn het Molenplantsoen, het Vestingplantsoen, het Kronenburgplantsoen en bij de Basiliek-Overtoom, te herkennen aan de rode Sprokkelhorstvlaggen. Het meenemen van een hapje en drankje en picknickkleed wordt aanbevolen. De boten worden gevaren door de ervaren schippers van Ysselvaert en ter beschikking gesteld door jachthaven Marnemoende. De Partyshop verzorgt de techniek. Voor alle informatie: www.sprokkelhorstpresenteert.nl