• Het resultaat van Kasteel IJsselstein tijdens de workshop van Ernesto Lemke.
• Het resultaat van Kasteel IJsselstein tijdens de workshop van Ernesto Lemke. Foto: Museum IJsselstein

Lego-bouwwedstrijd rond Kasteel IJsselstein

Nieuws

IJSSELSTEIN • Museum IJsselstein organiseert een Lego-bouwwedstrijd waaraan kinderen tot en met 14 jaar gewoon thuis mee kunnen doen. De opdracht is om met veel fantasie uit te beelden hoe het Kasteel IJsselstein er vroeger uit heeft gezien. Te winnen is een Lego-set.

De wedstrijd is onderdeel van de kindertentoonstelling Druktemakers en een idee van kunstenaar en brickpainter Ernesto Lemke, bekend van tv-programma’s als Lego Masters en De Nieuwe Vermeer. Voor Druktemakers blies hij het verhaal van Vrouwe Bertha nieuw leven in. Het portret dat hij van haar maakte, en de portretten van haar personeel, gemaakt door kinderambassadeurs Eva en Maarten, zijn tijdens de tentoonstelling te zien. 

Terwijl Ernesto zich verdiepte in Vrouwe Bertha, vroeg hij zich al gauw af hoe Kasteel IJsselstein er vroeger heeft uitgezien. Aangezien nu alleen nog een kasteeltoren overeind staat, kon hij zijn fantasie de vrije loop laten gaan. En dat is precies wat hij kinderen ook uitnodigt om te doen. Op 13 augustus gaf hij al een workshop in het museum aan twintig deelnemers. De bouwwedstrijd is een vervolg waaraan kinderen thuis mee kunnen doen: hoe denk jij dat het kasteel er uit heeft gezien, of hoe zou je willen dat het eruit zag? Meedoen kan tot en met 14 jaar, maar samen bouwen met een ouder iemand mag wel.

De wedstrijd loopt af op zondag 10 september. De uitslag wordt bekend gemaakt op 17 september, tevens de laatste dag van Druktemakers.

Inzenden van de bouwsels is mogelijk via het posten van een foto op je eigen Instagram of Facebook. Tag het museum in je post: @museumijsselstein @ernestolemke. Op Instagram gebruik je de hashtag #dekasteelbewoners. Bekijk, deel en like ook de post met de bouwwedstrijd-video op het @museumijsselstein account op Facebook en Instagram.

Zie voor alle spelregels: https://www.museumijsselstein.nl/activiteit/bouw-kasteel-ijsselstein-van-lego-met-ernesto/