De jaarmarkt.
De jaarmarkt. Foto: Chris Gottenbos
fotoserie

Vertier genoeg op vrij rustige jaarmarkt in Montfoort

Nieuws Fotoseries

MONTFOORT • Dit jaar was het rustig op de jaarmarkt in Montfoort. Het leek er in de ochtend op dat het weer de boosdoener was. Het was bewolkt en het dreigde te gaan regenen. Ondanks dat het weer in de loop van de dag verbeterde werd het toch niet heel veel drukker. Aan het programma lag het niet.

 De verschillende dweilorkesten zorgden ervoor dat de jaarmarkt echt een feestje was. De muzikale dames van de Ladykantjes maakten er een swingend festijn van en de mannen van Ladders(s)zat uit Roelofarendsveen deden er nog een schepje bovenop. Ze hadden er duidelijk plezier in. Het aanwezige publiek genoot zichtbaar. Op het Kasteelplein was een dj aan het draaien. Er waren weinig mensen die deze plek hadden gevonden, want het was er heel rustig.

Er was een groot aanbod aan kraampjes op de markt. Er was voor iedereen wat wils. Van allerlei handgemaakt materiaal, tot verse aardbeien en zonnebloemen voor Oekraïne. Er konden enveloppen getrokken worden met als prijzen een Bosch wasautomaat en een LG-tv. Er was een Share Fair in de Sint-Janskerk waarbij mensen met ‘nieuwe spullen’ de kerk verlieten. ‘’Ik heb een paar wandelschoenen gevonden die precies in mijn maat waren. Het moest zo zijn”, lacht een jongeman met een paar schoenen maat 46 in de hand. In de Hoogstraat werd een boksdemonstratie gegeven. Er stonden heel veel kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar enthousiast te boksen onder leiding van een even fanatieke als vriendelijke trainer.