Ontwikkelingsplannen voor Skaeve Huse

geldermalsen • Gemeente West Betuwe wil moeilijk handhaafbare psychiatrische patiënten met verhoogde kans op overlast huisvesten aan de parallelweg te Geldermalsen, tussen Meteren Kalenberg en Geldermalsen in. De Gemeente communiceerde met omwonenden door middel van een brief.

De gemeenteraad moet nog besluiten over de voorgenomen bestemmingsplanwijziging die dit mogelijk moet maken. Het consultatiemoment van omwonende was 15juni. Gemeente West Betuwe draagt samen met KleurrijkWonen zorg voor woningen voor mensen die niet kunnen wonen in reguliere woonvoorziening.   

"Het is schrijnend wanneer de gemeente omwonende van deze beoogde locatie zonder ordentelijk proces qua informatie op een verkeerd been zet gezien de raad er nog over heeft te besluiten. Het getuigd niet van goed fatsoen om een aanwijzing als deze zonder instemming van de raad te doen. Omwonenden die vanuit de gemeente een brief hebben ontvangen zijn furieus", aldus Ad van Krieken en Ton Miltenburg van het CDA, die niet begrijpen hoe de gemeente dit zo kan doen. "Er moet nog besloten worden een bestemmingsplan te wijzigen alvorens het gebied bouwrijpgemaakt kan worden én dit voornemen ook realiseerbaar is. Daarin moet de raad gekend zijn en dat is nu niet het geval. Inwoners van West Betuwe verdienen beter, de omwonenden en de raad horen tegelijk meegenomen te worden in het voornemen. Zeker op een gevoelig onderwerp als huisvesting van deze doelgroep. De energie die nu in een matig proces verloren gaat had gestoken moeten worden in het realiseren van woningbouw in alle kernen", aldus de raadsleden.