In de Gelderlandfabriek in Culemborg is vanaf 22 juni het muziektheaterstuk Ganesha meerdere keren te zien.
In de Gelderlandfabriek in Culemborg is vanaf 22 juni het muziektheaterstuk Ganesha meerdere keren te zien. Foto: Aangeleverd

Culemborg

woensdag 21 juni

Schrijfcafé Culemborg
19:00, Culemborg, Bibliotheek Culemborg. Voor mensen die van schrijven houden. Neem pen en papier mee. Iedereen is welkom! Meer informatie www.bibliotheekrivierenland.nl/agenda

Ouderenmisbruik
19:00-20:30, Culemborg, Bibliotheek. Marit Wester, kandidaat-notaris bij Notariskantoor Van den Berg te Buren, en Nicole Bouman – de Vos, erfrechtadvocaat bij BMO Advocaten te Geldermalsen, houden in de bibliotheek Culemborg een gratis lezing over financieel ouderenmisbruik. Aan de lezing zijn geen kosten verbonden. Aanmelding: www.bibliotheekrivierenland.nl/agenda

donderdag 22 juni

Avondwandeling
19:00, Culemborg, De Regulieren. De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren een avondwandeling over De Regulieren, een natuurgebied tussen Geldermalsen en Culemborg. Meer informatie en online reserveren (verplicht): www.glk.nl/activiteiten/excursie/avondwandeling-regulieren

Musical Ganesha
20:00, Culemborg, de Gelderlandfabriek. Het is de eerste productie van stichting Theater uit de Betuwe. Ganesha vertelt een ontroerend verhaal over liefde, vriendschap en reizen door India. Kaarten via www.degelderlandfabriek.nl.

Oktoich en Capella
20:15, Culemborg, Varkensmarkt. Men kan genieten van een concert door het Kamerkoor Oktoich onder leiding van Aliona Ovsiannikova. De entree vijftien euro. Toegangsbewijs: capellaculemborg@gmail.com.

Optreden Roel Spanjers
20:30, Culemborg, de Gelderlandfabriek. Roel Spanjers treedt op in de Blues at the Factory-serie in de Gelderlandfabriek in Culemborg. Entree is op basis van 'betaal wat je kunt'.

vrijdag 23 juni

Musical Ganesha
20:00, Culemborg, de Gelderlandfabriek. Zie voor info het bericht op do 22 juni.

Mystiek Mozaïek
20:00, Culemborg, Grote of Sint-Barbarakerk. Ensemble Illustre, een jong Utrechts koor met een passie voor oude muziek, brengt een concert vol polyfone renaissance muziek. Kaarten 20 euro regulier en 12 euro met korting, te koop aan de deur en via www.ensemble-illustre.nl/concerten-zomer-2023/

Elton John Tribute
20:00-22:30, Culemborg, Werk aan het Spoel. Het eerste concert dat dit jaar plaats gaat vinden in het amfitheater van Werk aan het Spoel komt op naam van niemand minder dan 'Elton John'. The Rocket Guy brengt een glinsterend optreden. Kaarten: www.werkaanhetspoel.nl

zaterdag 24 juni

Franse middag
13:00-17:00, Culemborg, Steenovenslaan. Jeu de Boules-vereniging Les Taxateurs houdt een Franse middag. De kosten zijn 2 euro.

Boombank
14:00, Culemborg, Ghandi 205. De boombank ‘Bij Ons’, Ghandi 205, wordt in gebruik genomen. Mevrouw Fernandes van het gemeentelijk buurtpanel Culemborg, wijdt de boombank in. De middag wordt omlijst door Franse muziek.

Riversound
14:00, Culemborg, Zijderupsvlinderlaan 2. Zomeroptreden koor Riversound onder leiding van Ines Leijen.
Met thee, wat lekkers, wat meezingen en een dansje onder leiding van Lieneke Brugmans in KEC (Kunst Educatie Culemborg) Brede School West Culemborg, Zijderupsvlinderlaan 2. Parkeren voor de deur, entree vrijwillige bijdrage.

Musical Ganesha
15:00, Culemborg, de Gelderlandfabriek. Zie voor info het bericht op do 22 juni.

Musical Ganesha
20:00, Culemborg, de Gelderlandfabriek. Zie voor info het bericht op do 22 juni.

zondag 25 juni

Zondagse Ontmoeting
10:30-13:30, Culemborg, Odensehuis. Even er uit in een ontspannen sfeer. Speciaal voor mensen met geheugenklachten of dementie, én voor wie voor iemand met dementie zorgt. Men wordt hartelijk ontvangen met koffie, thee en een lekkere lunch. Genieten van live klassieke muziek. Kosten voor de lunch: €4,- Meer info: bel 06-21583676 of mail info@odensehuisculemborg.nl. Welkom!

Korenfestival
11:00-17:30, Culemborg, Werk aan het Spoel. Voor de achtste keer vindt het korenfestival Buitengewoon zingen plaats. Popkoor The Happening organiseert dit festival in samenwerking met de Stichting Werk aan het Spoel. Het publiek kan op drie podia kennis maken met vijftien koren die op deze locatie allerlei soorten koormuziek laten horen. De entree is gratis.

Bijen kijken
14:00-16:00, De Meent. De bijenstal op De Meent is zondagmiddag 25 juni open voor publiek. Men kan dan kennis maken met het wonderlijke leven van de bijen.

Musical Ganesha
15:00, Culemborg, de Gelderlandfabriek. HZie voor info het bericht op do 22 juni.

Skazka Kwartet
15:00, Culemborg, Oud-Katholieke Kerk. Liefhebbers van het strijkkwartet kunnen gratis genieten van een concert van het Skazka Kwartet. De winnaars van het Storioni Concours 2022 zullen een gevarieerd programma ten gehore brengen. Van het optimistische strijkkwartet op. 77 nr. 1 van Joseph Haydn, naar ode aan de natuur "Langsamer Satz” van Anton Webern met tot slot het prachtige strijkkwartet in g-klein van Claude Debussy. Reserveren kan via www.skazkakwartet.nl of aan de deur.

Muzikant Manu Delago
16:00, Culemborg, de Gelderlandfabriek. Componist en percussionist Manu Delago en zijn groep doen een internationale tournee per fiets om bij te dragen aan klimaatbescherming. Plastic wordt vermeden en het publiek wordt aangemoedigd om duurzaam te reizen. Kaarten zijn beschikbaar op www.degelderlandfabriek.nl.

Musical Ganesha
20:00, Culemborg, de Gelderlandfabriek. Zie voor info het bericht op do 22 juni.

maandag 26 juni

Bakkie kroost
09:30-11:00, Culemborg, Bolderburen. Ouders met jonge kinderen van nul tot vier jaar kunnen onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar leren kennen en tips uitwisselen. De kinderen kunnen in de tussentijd spelen in de speelhoek.

Geheugenspreekuur
12:30-14:00, Culemborg, Prijsseweg 1D. Tijdens dit spreekuur van de dementieconsulente kan iedereen terecht die vragen heeft over dementie of geheugenklachten. Afspraak of indicatie is niet nodig. Meer info: www.odensehuisculemborg.nl. of bel 06-21583676.

Spelletje en koffie
13:00-15:00, Culemborg, Salaamander. Drink een kopje koffie of thee en speel samen een spelletje. Iedereen is welkom op dit ontmoetingsmoment. De wijkcoaches gaan deze middag ook graag in gesprek over de toekomst van wijkcentrum de Salaamander. Aanmelden is niet nodig. Meer info: Jolanda Slobbe, 06 – 41 61 18 21

Joegoslavie
19:30, Culemborg, Theater de Fransche School. Voormalig Joegoslavië staat vooral bekend om de heftige oorlogsverhalen. Het is tijd om die andere kant, het rijke culturele erfgoed, aan de rest van de wereld te laten zien. Het leven daar, de tradities, klederdracht, muziek en dans zijn in de documentaire ‘My Borrowed Heritage' in beeld gebracht. Film (1 uur) zonder pauze, met introductie van Efie Derksen Stellen van vragen en napraten na afloop mogelijk. Kaarten reserveren voor 9 euro pp https://www.theaterdefranscheschool.nl/

Musical Ganesha
20:00, Culemborg, de Gelderlandfabriek. Zie voor info het bericht op do 22 juni.

Tiel 

dinsdag 20 juni

Koersbal
09:00-11:30, Tiel, Aardbeivlinder 60C. Koersbal: een competitief spel, dat wat lijkt op jeu de boules. Informatie bij: Mieke Olivier SMS/What’s app 06 - 50 99 65 11. Kosten 2 euro per keer.

Open Dag bij ROC River
18:00-20:30 uur, Tiel, Bachstraat. Open Dag voor vmbo-leerlingen, maar ook volwassenen die in september nog willen starten met een mbo-opleiding. De hoofdlocatie van ROC Rivor aan de Bachstraat is van 18.00 tot 20.30 uur geopend; neem een kijkje in de praktijklokalen, ontmoet studenten, docenten en opleidingsbedrijven. Aanmelden voor de Open Dag kan via www.rocrivor.nl/opendag.

Dementievriendelijk
09:30, Tiel, ROC Rivor. Met het jongerenprogramma Samen dementievriendelijk leren jongeren op het ROC Rivor in Tiel hoe ze dementie kunnen herkennen én hoe ze hiermee om kunnen gaan. 3FM DJ Frank van der Lende geeft samen met studenten van ROC Rivor het startschot.

Openbaar vervoer
10:00-11:30 uur, Tiel, Rechtbankstraat 3. Binnenkort voor controle of op bezoek naar het ziekenhuis? OV-ambassadeurs helpen graag met het reizen in het openbaar vervoer. Gratis inloopspreekuur.

vrijdag 23 juni

Stoelyoga
10.15-11.45, Tiel, Aardbeivlinder 60c. Stoelyoga bij 60+ soos in Tiel Passewaaij. Er worden twee opeenvolgende lessen gegeven: 10.15 tot 11.15 uur en 11.45 tot 12.45 uur. Contactgegevens Honorée van Looveren:honoree.yoga@gmail.com of viaSMS/What’s app of tel. 06 - 25 25 25 99. Kosten 5 euro per keer. Aanmelden is gewenst.

Ontmoetingsmiddag 60+ soos
14:00-16:00, Tiel, Aardbeivlinder 60c. Men drinkt gezamenlijk koffie- en thee, praat bij en doet een spelletje. Kosten 2 euro per keer.

zaterdag 24 juni

Hardloop clinic
08:30-10:00. Maurik, Driesweg 23. Miranda Boonstra verzorgt voor de leden van Cosyclub Juliën, Healthclub Juliën en Vitaalclub Juliën een hardloopclinic verzorgen. Ook voor niet-leden is het mogelijk mee te doen, hiervoor geldt dat men zichzelf op kan geven via het contactformulier. www.healthclubjulien.nl

Kinderbijbelclub
10:00-11:30, Tiel, De Balije 1. Kinderen die willen komen zingen, willen luisteren naar een bijbel verhaal en willen knutselen of een spel willen doen zijn welkom in de Drumptse hof. Kinderen kunnen ook thuis opgehaald worden. Informatie: evangelisatie@gergemtrichtgeldermalsen.nl

KTSM Live, Viva La Vida
20:00-22:15, Tiel, Agnietenhof. KTSM presenteert Viva La Vida.
Een avondvullend theaterconcert door diverse onderdelen van de vereniging. Iedereen is welkom, kinderen tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen. Kaarten via shop.ktsm.nl of info@ktsm.nl

zondag 25 juni

Elstars borrelconcert
16:00, Tiel, Zinderzaal. Borrelconcert “Herinnert u zich deze nog?” van Elstars MuziekTheater. Kaarten via www.elstarsmuziektheater.nl. Aan de deur worden alleen kaartjes verkocht als die nog beschikbaar zijn.

dinsdag 27 juni

Koersbal
09:00-11:30, Tiel, Aardbeivlinder 60C. Koersbal: een competitief spel, dat wat lijkt op jeu de boules. Kosten 2 euro.

Zingen
14:00-15:30, Tiel, wijkcentrum Westroyen. Ontdek de kracht van zingen voor mensen met Parkinson. Het verbetert de spraak, ademhaling en stemkracht, terwijl het ook een boost geeft aan de stemming en sociale interactie. Info Geertje Caneel: 06-40062045.

Zomerconcert
19:30-21:15 uur, Beusichem, muziektent. Muziekvereniging Excelsior geeft een zomerconcert. De toegang is gratis.

West Betuwe

dinsdag 20 juni

Inloop Vuren
10:00-12:00, Vuren, De Koels. Praat- en spelochtend en er wordt een bingo gespeeld.

Kids in Concert
19:00-20:00, Meteren, Achtersteweg 17. Tijdens ‘Kids in Concert’ op dinsdag 20 juni om 19:00 uur sluiten de kinderen van de Music@Meteren-class hun muzikale, leerzame jaar met een spetterend optreden, wederom samen met M-tastic.

donderdag 22 juni

PCOB Geldermalsen
14:30, Tricht, De Hoenderik. Middag PCOB afdeling Geldermalsen bij Fruitbedrijf de Hoenderik aan de Lingedijk 180 in Tricht.

Avondwandeling
19:00, Geldermalsen, De Regulieren. De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren een avondwandeling over De Regulieren. www.glk.nl/activiteiten/excursie/avondwandeling-regulieren

Avondje uit
08:00-10:00, Rumpt, kerkje. De internationaal vermaarde trombonist Ilja Reijngoud woont in Culemborg, Tineke Postma, die de hele wereld over reist met haar saxofoon uit IJsselstein en meestergitarist Ed Verhoeff woont ook gewoon in Nederland. Dit trio speelt op deze avond stukken van Nederlandse componisten.

vrijdag 23 juni

Ontmoetings Centrum
10:00, Geldermalsen, De Pluk. Er is vrije inloop en gelegenheid voor een kopje koffie of thee en een praatje. Iedere vrijdagochtend is het VOC open van 10.00 uur tot 12.30 uur. Tel: 0613506686.

Bevrijd je voetendag
14:00, Tricht, Buurtpark De Ontmoeting. Wandelen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag. www.bevrijdjevoeten.nl.

Muziek met ontmoeting
20:00-22:00, Ophemert, Molenstraat 17. De concertcommissie van Ophemert houdt een Zomerconcert mmv. het Tiels Mannenkoor in de kerk van Ophemert. Toegang 10 euro (contant aan de kassa).

Openluchtconcert
20:00, Neerijnen, Stroomhuis. Stroomhuis Neerijnen houdt een openluchtconcert. Het podium wordt dit keer gevuld door de Keltische folkband Clachán. De entree bedraagt € 10,00 per persoon. Reserveren: www.stroomhuisneerijnen.nl.

Cultureel Café
20:30, Geldermalsen, Schenkerij de Beurs. Pega Loca. Deze band haalt inspiratie uit verre windstreken, jarenlange ervaring en toewijding resulteren in unieke gitaarcomposities ondersteund door eigenzinnig baswerk.

zaterdag 24 juni

Voedselbos De Geeren
10:00-16:00, Acquoy, Acquoyseweg. Open dag van Voedselbos De Geeren! Rondleidingen zijn om 11.00 en 14.00 uur.

Corsowagen Varik
11:00-15:00 uur, Varik, Bommelsestraat 4. Open dag Stichting Corsowagen Varik. Het is dan mogelijk om te zien hoe een wagen voor het Fruitcorso wordt opgebouwd.

Koor-en samenzang
13:30-18:00, Asperen, Hervormde Kerk. Van 13.30-14.30 en 16.00-16.45 uur een open repetitie. Inloop koor- en samenzang van 17.00 tot 18.00 uur.

zondag 25 juni

Openluchtdienst
10:00, Ophemert, Kasteel Ophemert. Openluchtdienst plaats bij het Kasteel Ophemert. De dienst wordt georganiseerd door de PKN gemeente Varik-Heesselt, RK gemeente Varik en omstreken, en de PKN gemeente Ophemert-Zennewijnen.

Familiedag
12:00-17:00 uur, Beesd, Mariënwaerdt. Familiedag de Vrienden van Mariënwaerdt een familiedag. Voor iedereen, jong of oud, vriend of geen vriend.
Om 12.00 uur start er een show van Valkerij Culemborg. De kosten voor de hele dag zijn 25 euro voor een gezin met twee kinderen, voor Vrienden van Mariënwaerdt is dat 15 euro. www.vriendenvanmarienwaerdt.nl/product/familiedag-25-juni/.

Voedselbos Lingehout
14:00-15:00, Voedselbos Lingehout. Tijdens een rondleiding door het Voedselbos Lingehout laat men zien wat men allemaal aangelegd heeft en vertelt men over de plannen voor de komende tijd.

Tentdienst
14:30, Herwijnen, Feesttent Achterweg. Aan het einde van de feestweek organiseren de kerken van Herwijnen gezamenlijk een tentdienst.

Borrelconcert
15:30, Neerijnen, Stroomhuis. Vocal Group Zinnia treedt op in het Stroomhuis in Neerijnen. Het gratis borrelconcert wordt gecombineerd met een kleine expositie van schilderijen van Harold Aspers.

maandag 26 juni

Open Jeugd Toernooi
18:00, Vuren, TV De Waalrackets. T.V. De Waalrackets organiseert het allereerste: ’t Gelagh Open Jeugd Toernooi!

dinsdag 27 juni

Autisme er eentje!
19:00-21:00, Geldermalsen, De Pluk. Bijeenkomst voor ouders met een kind met autisme.