Afbeelding
fotoserie

Welpen Rivierengebied in ‘De Jungle’

Nieuws Fotoseries

GELDERMALSEN • Zaterdag was het de jaarlijks Scouting ontmoetingsdag Rivierengebied voor de welpen. Vanaf Druten tot en met Leerdam, waren de welpen van de scouting naar Geldermalsen gekomen om mee te doen aan de ‘Jungle-dag”. De leiding van Scouting Graaf van Gelre had de eer deze jeugd dag te organiseren. 

Voorzitter Remco Kaijen: “Het is altijd een eer dit evenement te mogen organiseren. De kinderen vinden zo’n ontmoetingsdag geweldig. Ze kijken ernaar uit.”

Honderdvijftig kinderen

Iris van Haaren, al 10 jaren bij de scouting, is verantwoordelijk voor een groot deel van de organisatie. Iris: “Dit wordt ondanks het zonnetje een geweldige dag. Het mooiste is dat we dit kunnen organiseren met elkaar. Als dit jeugdwerk zou verdwijnen, doet mij dat veel pijn. De onzekerheid over hoe het straks verder gaat. De welpen, vandaag zo’n honderdvijftig kinderen, gaan tal van spelletjes doen. We zien dat de warmte voor kinderen niet veel uitmaakt. Het is een strakke organisatie en de kinderen zijn gewend om met regels om te gaan. Bij iedere groep is behoorlijk veel leiding.”

‘Geweldige dag’

Als de welpen in een grote kring zijn opgesteld, begint de dag met het hijsen van de vlag. Voor de welpen werd het een onvergetelijke dag. Na afloop stelde bestuurslid Leon van Treijen: “Een geweldige dag, De vriendschapsbanden zijn aangehaald. De welpen hebben plezier gehad en bovenal er is niets gebeurd wat we niet wilden. Iris en wij allemaal hebben een mooie dag gehad.”