• Wethouder Rutger van Stappershoef overhandigde de bokaal van het West Betuws Lied.
• Wethouder Rutger van Stappershoef overhandigde de bokaal van het West Betuws Lied. Foto: Cees Hoogteyling

Corrie & Ben winnaars West Betuws Lied

Nieuws

BEESD • Corrie van Diggelen en Ben van den Bosch uit Tricht is het winnende duo van Het West Betuws Lied. Dit gelegenheidsduo onder de naam “Back in Time’, werd unaniem door de jury uitgeroepen tot winnaar. 

Het lied van Corrie en Ben werd door de jury omschreven als een karakteristiek verhaal over West Betuwe, met een pakkend refrein en met een verbindende factor. 

Finale in Beesd

Zondag werd, in het Klokhuis van Beesd, de finalewedstrijd gehouden voor Het West Betuws Lied. Zeven van de negen inzendingen voldeden aan de spelregels en zij moesten het tegen elkaar opnemen. De liederen van de niet winnaars waren stuk voor stuk geweldig te noemen. Allemaal gingen ze over West Betuwe. Over de hoogstammen, de rivieren of de bloesem. Stuk voor stuk geweldige luisterliederen. Voor de vele belangstellenden was het een middag die ze niet graag hadden gemist. Al gauw werd duidelijk dat het voor de deskundige jury, bestaande uit Wethouder Rutger van Stappershoef, Lieke Lemmens en Denise Jannah, geen gemakkelijke middag zou worden.

Open Podium 

Voorafgaande aan de finalewedstrijd was het open podium. Daar werd door de deelnemers gebruik van gemaakt om hun visitekaartje af te geven. Zo maakten de inwoners van West Betuwe kennis met de zangkunst van Mareen de Haas uit Deil. Ze studeert aan de musical academie. Met haar lied: ‘Alles komt goed’, liet ze menig aanwezig hart sneller kloppen.
Kunstenaar Dik Kusters, gaf in de pauze een ‘One man show’ in het dialect. Hij had de inzendingen gelezen en vertaalde die in het dialect.

‘Dit was een wens’ 

De middag werd gepresenteerd door Ton van Vlijmen uit Tricht en de organisatie was in handen van SMOBEO ondersteund door Welzijn West Betuwe. Wethouder Van Stappershoef in een korte reactie: “Vier jaar geleden, bij het ontstaan van de jonge gemeente, was dit een van de te realiseren wensen. Toen heb ik dit al als project op de uitvoeringsagenda Cultuur gezet. Een jonge gemeente met toch een gezamenlijke identiteit. Dit is wat het West Betuws Lied met zich mee moest brengen. Kunst en cultuur wil ik inzetten als bindmiddel voor de inwoners en tussen de bestaande kernen. Het vertellen en zingen van verhalen over onze leefomgeving, het totale leven in onze gemeente geven een gevoel van verbondenheid met elkaar. Een gevoel van saamhorigheid en een gemeenschappelijke identiteit. We wisten het wel dat West Betuwe veel talent heeft. Ik ben onder de indruk van het talent van deze zeven finalisten.” 

Meer info: www.hetwestbetuwslied.nl