Bestuur van West Betuwe Spel Buurmalsen staat er klaar voor.
Bestuur van West Betuwe Spel Buurmalsen staat er klaar voor. Foto: Cees Hoogteyling

West Betuwe Spelen 2023 van start met negen dorpen

Nieuws

BUURMALSEN • Negen dorpen van de gemeente West Betuwe strijden vrijdagavond 30 juni en zaterdagmiddag 1 juli om de overwinning van de West Betuwe Spelen (Elfdorpenspel). 

Het Elfdorpenspel is na de vorming van de gemeente Geldermalsen in 1978 tot stand gekomen met als doel dat de 11dorpen van die gemeente elkaar onderling beter zouden leren kennen. Inmiddels hebben we sinds 2019 de gemeente West Betuwe en mogen alle 26 dorpen zich melden om mee te doen, de naam is aangepast naar West Betuwe Spelen. Dit jaar hebben 9 teams zich aangemeld.

Programma

De West Betuwe Spelen beginnen donderdag 29 juni met een Bingoavond, aanvang 20.00 uur in de tent op het speelveld aan de Prins Willem Alexanderstraat in Buurmalsen.

Vrijdagavond 30 juni gaan de negen teams met elkaar de strijd aan met om 20.00 uur met spellen uit de alleskunner en touwtrekken. Aanvang deze avond om 20.00 uur. De avond wordt feestelijk afgesloten door DJ Flow. Kaarten voor deze avond zijn in de voorverkoop te kopen. 

Op zaterdagmiddag start om 13.00 de zeskamp op het veld naast de tent. De spelcommissie is er weer in geslaagd een aantal aantrekkelijke spelen te bedenken. Rond de klok van 17.00 uur wordt bekendgemaakt wie de West Betuwe Spelen (Elfdorpenspel) heeft gewonnen en in 2024 dit evenement in de gemeente West Betuwe mag organiseren.

Zaterdagavond is er een Feestavond met optredens van DJ Scheur, de Hermes House Band en DJ Galaga. Ook voor deze avond zijn de tickets in de voorverkoop: www.ticketkantoor.nl/shop/westbetuwespelen

Zondagmiddag wordt het sportieve feestweekend in Buurmalsen afgesloten met een Samen Doen meezing- en muziekfestival. Op deze middag zullen de Boemeltjes uit Tiel samen optreden met het eigen Buurmalsense smartlappenkoor, dweilorkest ’T Kapelleke en de Partybeukers. De middag begint om 14.00 uur en toegang voor deze middag is gratis.

Vrijwilligers en sponsoren

Het programma van de West Betuwe Spelen is te volgen op de website van het Elfdorpenspel: www.westbetuwespelen.nl. Een evenement als de West Betuwe Spelen zou niet kunnen bestaan zonder onze vrijwilligers en zonder de sponsoren. Wat zijn heel erg blij met de vrijwilligers die zich bij ons aangemeld hebben en willen hierbij alle sponsoren heel erg bedanken voor hun bijdrage, op de website en in de tent staan alle namen van de sponsoren.