Snertloop RVC Reeuwijk 6 januari

GOUDA • Traditioneel wordt op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar weer De Snertloop georganiseerd. De route is 4,2 km lang, start op Kaagjesland en loopt via Reewal, Zwarteweg, Middelburgseweg en weer via Kaagjesland naar de finish op de parkeerplaats van RVC.

De jeugd tot 11 jaar loopt rond het hoofdveld. De start is voor de kantine en ze zullen finishen op de parkeerplaats, net als alle andere lopers.Er wordt gelopen in drie categorieën: Jeugd tot 11 jaar; start vanaf 13:30, senioren en jeugd vanaf 11 jaar; start 15:00 en wandelaars; start 13:30. Na afloop kunnen de deelnemers en publiek in de kantine genieten van een gratis "kop snert" of warme chocolademelk.

Goede doel
Het inschrijfgeld zal dit jaar gedoneerd worden aan De Prinses Maxima Centrum Foundation. Het Prinses Maxima Centrum is het kinderoncologie centrum van Nederland. Dankzij de vele schenkingen van donateurs kan de Foundation voorzieningen realiseren die buiten de reguliere zorgdekking vallen. Deze voorzieningen zijn van cruciaal belang voor het welzijn van kind en gezin tijdens het langdurige proces van behandelingen en opnames én in de herstelperiode daarna.

Het goede doel is aangedragen door de familie van Tess en haar ouders Nathalie en Wouter, beiden RVC lid. In september 2022 werd bij de toen 2-jarige Tess een vorm van kinderkanker geconstateerd. Na een operatie en meerdere chemotherapieën is Tess sinds 11 december klaar met haar behandeling. Deze zware periode is het gezin door gekomen met steun van vrienden, familie en kennissen maar ook door het "Quality of life" programma van het Prinses Maxima Centrum. 

Inschrijven kan zaterdag 6 januari vanaf 13:00 in de kantine of via onderstaande website. Het inschrijfgeld is 3 euro voor de jeugd tot 11 jaar, 4 euro voor de wandelaars en 5 euro voor de hardlopers.

q   www.rvc33.nl/747/Inschrijving_snertloop