donderdag 28 december

Goudse Winterspelen
9:00-10:00/10:30-13:00 Gouda, sportcentrum de Mammoet, Calslaan 101. Voor kinderen van 0 t/m 12 jaar wordt het sportcentrum omgebouwd tot een sportinstuif met een winters tintje. Met een winterstormbaan, sneeuwpop worstelen, sneeuwbalgevecht, eland-rodeo en nog veel meer. Voor kinderen van 0-5 jaar is er een aparte zaal waar zij met hun ouders kunnen klimmen en klauteren. Van 9.00-10.00 uur is er een prikkelarm uurtje, met dezelfde spellen, maar minder prikkels door gedempt licht en geluid. Daarnaast wordt er bij de activiteiten met kleinere groepjes gewerkt. Kaarten zijn te koop op www.sportpuntgouda.nl.

'Kijk op je wijk' in de Techniekwerkplaats - energie van de zon
10:00-11:30 Gouda, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. In de kerstvakantie worden er verschillende workshops gegeven in de Techniekwerkplaats op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek. Op 28 december kunnen kinderen (9-12 jaar) hun eigen huis bouwen en ontdekken hoe ze de energie van de zon kunnen gebruiken. Deelname is gratis. Reserveren: www.bibliotheekgouda.nl/energie.

Titus & Fien
13:30/16:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Na 15 jaar op het toneel, honderdduizenden lachende kinderen én grootouders, miljoenen views op YouTube en een mega hit te zijn geworden op TikTok, neemt het populaire groene duo deze winter definitief afscheid van het toneel. Met De Titus & Fien Winterrevue De Finale komt er een einde aan een tijdperk en zal alles uit de kast worden getrokken om nog één keer de meest hilarische, meest grootse en meest gekke groene show neer te zetten. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Girls Only Sport 12+
14:00 Gouda, sportcentrum de Mammoet, Calslaan 101. Meiden (12 t/m 18 jaar) kunnen terecht in de Mammoet voor Girls Only Sport 12+. Er wordt onder andere bubbelvoetbal gespeeld, er staat een grote stormbaan en er kan gedanst worden op Just Dance. Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met Gro-up buurtwerk. Meer informatie over de activiteit is te vinden op www.sportpuntgouda.nl.

vrijdag 29 december

'Kijk op je wijk' in de Techniekwerkplaats - maak een auto
10:00-11:30 Gouda, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. In de kerstvakantie worden er verschillende workshops gegeven in de Techniekwerkplaats op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek. Op vrijdag 29 december kunnen kinderen (9-12 jaar) een eigen auto bouwen om 'm echt in beweging te brengen. Deelname is gratis. Aanmelden: www.bibliotheekgouda.nl/auto.

Top 2000 Live
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. 'Leef het leven, daarvoor is het bedoeld'. Om inhoud te geven aan die mooie en feestelijke gedachte kijken de artiesten van Top 2000 Live reikhalzend uit naar hun nieuwe 'Viva La Vida' tournee boordevol muzikale hoogtepunten uit de top 2000 aller tijden. Al jaren lukt het dit gezelschap om samen met het publiek te genieten van al die geweldige songs die zoete herinneringen, emoties, liefde en geluk teweegbrengen. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

zaterdag 30 december

Reeuwijkse Hout parkrun
9:00 Reeuwijk, Reeuwijkse Hout, Reeuwijkse Houtwal 4. Parkrun is een gratis wekelijks vijf kilometer loopevenement, georganiseerd voor en door de lokale gemeenschap. Iedereen is welkom om mee te doen, van snelle atleet tot wandelaar. Verzamelpunt is iedere zaterdag (8.50 uur) bij de fietsenstalling naast restaurant Reeuwijkse Hout. Voor meer informatie, ook over de eenmalige (gratis) registratie bij parkrun, zie www.parkrun.co.nl/reeuwijksehout/.

Oudjaarsconcert
16:00 Gouda, Sint-Jan. Fluitiste Daniëlle van Laar en stadsorganist Gerben Budding geven een concert met werken van Gluck, Bach en Händel. Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis.

Winterwandeling
17:00 Gouda, start bij de Waag op de Markt. Het Goudse Gidsen Gilde verzorgt een wandeling langs fraai verlichte monumenten, sfeervol versierde straatjes en steegjes. Tijdens de wandeling is het mogelijk om de uitgelichte Goudse Glazen van de Sint-Janskerk van buiten te bewonderen. Kosten: 4 euro p.p. bij voorinschrijving via www.goudsegidsengilde.nl of inschrijving op de dag zelf bij de VVV 5 euro p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. De wandeling duurt ca. een uur.

Tot 2000 Café
17:00 Haastrecht, Theater Concordia. In Theater Concordia opent weer het 'Tot 2000 Café'. De bands Outlaws, Windfall, Mix & Match en Stockbrood brengen een repertoire van muziek uit de jaren '60, '70, '80 en '90, afgewisseld met 'foute disco'. Het publiek heeft de gelegenheid om te luisteren, borrelen, wat te eten, bij te kletsen en vooral te genieten van een leuke avond. Kaarten (à 15 euro) via www.theaterconcordia.nl.

zondag 31 december

Oudejaars-klaverjasmiddag
14:00 Haastrecht, Theater Concordia. Klaverjasvereniging 'Onder Ons' houdt traditioneel een oudejaars-klaverjastoernooi op de laatste dag van het jaar. Koppels kunnen zich inschrijven voor 15 euro per paar via de website www.theaterconcordia.nl. Indien nog beschikbare plekken overblijven, is inschrijven ook mogelijk op de middag zelf.

dinsdag 2 januari

Obstacle Waterrun
13:00 Gouda, Groenhovenbad, Tobbepad 4. In het Groenhovenbad is het deze vakantie lastig om droog te blijven. Kinderen kunnen het van 2 t/m 5 januari namelijk tegen elkaar opnemen op de mega Obstacle Waterrun, de grootste waterbaan van Gouda en omstreken. Een ticket voor één van de tijdsblokken van 45 minuten kan gekocht worden op www.sportpuntgouda.nl.

LEGO-bouwdag
14:00 Haastrecht, Theater Concordia. Kinderen kunnen weer met een bijna oneindige hoeveelheid LEGO-steentjes bouwen. Voor het mooiste bouwwerk is er een prijs. Ouders zijn welkom voor een drankje in het Grand Café. Kaarten (à 7,50 euro) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

woensdag 3 januari

LEGO-bouwdag
10:00 Haastrecht, Theater Concordia. Kinderen kunnen weer met een bijna oneindige hoeveelheid LEGO-steentjes bouwen. Voor het mooiste bouwwerk is er een prijs. Ouders zijn welkom voor een drankje in het Grand Café. Kaarten (à 7,50 euro) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

Voetbaltoernooi
13:00-17:00 Gouda, sportcentrum de Mammoet, Calslaan 101. Alle 12-plussers kunnen de strijd met elkaar aan gaan tijdens het '5 vs 5'- voetbaltoernooi. Deelname is gratis. Er is een 15- en 15+ poule. Inschrijven kan door een DM te sturen naar gro_upbuurtwerk.gouda. Deze activiteit is een samenwerking tussen gro-up buurtwerk en Sport•Gouda. Meer informatie over de activiteit is te vinden op www.sportpuntgouda.nl.

Nieuwjaars-spelmiddag
13:00-17:00 Gouda, Groenhovenbad, Tobbepad 4. Er is een nieuwjaars-spelmiddag in het zwembad, waar kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen zwemmen en deelnemen aan verschillende spellen. Voor meer informatie, zie www.sportpuntgouda.nl.

donderdag 4 januari

'Kijk op je wijk' in de Techniekwerkplaats - speeltuin
10:00-11:30 Gouda, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. In de kerstvakantie worden er verschillende workshops gegeven in de Techniekwerkplaats op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek. Er is veel te ontdekken en uit te proberen. Op 4 januari gaan kinderen samen met Jan Wubbe en Celine aan de slag met het maken van een speeltuin voor hun eigen wijk. Speciaal voor de kerstvakantie is deze workshop gratis. Het is voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Er mag per kind één volwassene mee naar binnen. Reserveren kan op www.bibliotheekgouda.nl/speeltuin.

Historisch café
13:30-16:00 Haastrecht, Theater Concordia. Elke eerste donderdagmiddag van de maand houdt de Historische Vereniging Haastrecht een Historisch Café. De vereniging wil graag de inwoners van Haastrecht in de gelegenheid stellen om kennis te maken met de vereniging en eventueel ter plaatse vragen te stellen of hun verhaal te doen. Er zullen historische boeken, documenten en/of foto's aanwezig zijn.

Repair Café in Theater Concordia
13:30-16:00 Haastrecht, Theater Concordia. Iedereen is welkom om met hun kapotte spullen naar Theater Concordia te komen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken. Ook WelZijn Krimpenerwaard is vertegenwoordigd met de Formulierenfabriek voor inwoners die hulp en ondersteuning kunnen gebruiken bij het invullen van (digitale) formulieren. Tenslotte is de Historische Vereniging Haastrecht present.

Spinning Jazz Sessions
20.00-23.00 Gouda, Gouda Studio's, Oosthaven 12. In dit jazzcafé is iedere eerste donderdag van de maand een bijzondere gast. Deze editie: Chris Smalt, een muzikant die na het behalen van het conservatorium, vanaf 2001 actief is als pianist in Latijns Amerika. Hier heeft hij ervaring opgedaan bij onder andere salsabands en Latinjazz-groepen. Daarnaast werkte hij aan meer dan veertig albums mee als producer, componist,  arrangeur en muzikant. Om het nieuwe jazzjaar feestelijk in te luiden, begint Spinning Jazz Sessions deze keer direct met de jamsessie. Musici die geïnteresseerd zijn om mee te spelen kunnen zich melden bij Arie Kuit. Hun toegang is gratis. Kaarten via www.ticketkantoor.nl/shop/spinningjazz8.

vrijdag 5 januari

'Kijk op je wijk' in de Techniekwerkplaats - stopmotion
10:00-11:30 Gouda, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. In de kerstvakantie worden er verschillende workshops gegeven in de Techniekwerkplaats op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek. Er is veel te ontdekken en uit te proberen. Op 5 januari van 10.00 uur tot 11.30 uur maken kinderen samen met Mink en Guusje een stop motion-filmpje, door een verhaaltje in of rond hun huis of straat te verzinnen. Speciaal voor de kerstvakantie is deze workshop gratis. Het is voor kinderen tussen de 8-12 jaar. Er mag per kind één volwassene mee. Reserveren: www.bibliotheekgouda.nl/stopmotion.