De Goudse Schouwburg, Verkaaik/Paagman en Bibliotheek Gouda halen grote schrijvers naar Gouda

GOUDA • De Goudse Schouwburg, Boekhandel Verkaaik/Paagman en Bibliotheek Gouda slaan de handen ineen om spraakmakende schrijvers naar Gouda te halen. Op zondag 21 januari komt Saskia Goldschmidt naar de Goudse Schouwburg.

Goldschmidt, bekend om haar meeslepende romans, zal tijdens het Gouds Literair Café dieper ingaan op haar werk en specifiek haar recente boek Kukuruznik, dat afgelopen juni verscheen. Ze leest fragmenten voor en laat foto’s en filmpjes zien. Daarna is er gelegenheid tot het stellen van vragen. 

Vanaf dit seizoen introduceert het theater ook een bijzondere mogelijkheid voor de lezers in de regio. In samenwerking met Bibliotheek Gouda wordt de Leeslounge geopend, waar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is voor een leesclub. Hier krijgen deelnemers de kans om het boek dat centraal staat tijdens het Literair Café van tevoren te bespreken, waardoor de verdieping van de literaire ervaring nog meer verrijkt wordt. 

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de Goudse Schouwburg of aan de tickets- en servicebalie op de Boelekade 67.