• Een jazzsessie eerder dit jaar.
• Een jazzsessie eerder dit jaar. Foto: Sandra Zeilstra

Eén jaar Spinning Jazz Sessions

GOUDA • De Spinning Jazz Sessions vinden inmiddels al een jaar plaats in de zaal van Gouda Studio’s. Om gasten te begeleiden treedt de band van Arie Kuit op als vaste huisband. Vanaf de eerste sessie hebben bezoekers stuk voor stuk kunnen genieten van Jazz-coryfeeën van hoog niveau. De organisatie is klaar voor 2024.

Als gevolg van de succesvolle optredens van het afgelopen jaar, heeft het team van Spinning Jazz Sessions, samen met Gouda Studio’s besloten, ook in het nieuwe jaar de sessies te continueren. 

Voor de eerste sessie van 2024, is de organisatie in contact gekomen met Chris Smalt een muzikant die na het behalen van het conservatorium, vanaf 2001 actief is als pianist in Latijns America. Hier heeft hij onder andere ervaring opgedaan bij onder andere salsabands en latin jazz-groepen. Daarnaast werkte hij aan meer dan veertig albums mee als producer, componist en arrangeur en muzikant. 

Om het nieuwe Jazzjaar feestelijk in te luiden, begint Spinning Jazz Sessions deze keer direct met de jamsessie. Musici die geïnteresseerd zijn om mee te spelen kunnen zich melden bij Arie Kuit. Hun toegang is gratis. 

Eerder stonden dit jaar verschillende muzikanten op het podium. De internationaal beroemde trompettist, Ruud Breuls, trad op donderdag 5 januari als eerste muzikant op. Voor het derde optreden werd een beroep gedaan op een bijzondere zanger en wel de bekende vertolker van Frank Sinatra , Frank in Person. Na de zomerstop trad op 5 oktober op, Marijn Sohier. Naast bekende orkesten als The Skymasters en het Jazzorkest van het Concertgebouw treed hij nu op als leadtrombonist in het Paradox Jazz Orchestra. 

q   www.ticketkantoor.nl/shop/spinningjazz8