• Volop activiteiten bij Kinderboerderij de Goudse Hofsteden.
• Volop activiteiten bij Kinderboerderij de Goudse Hofsteden. Foto: Rob Radix

Volop activiteiten bij Kinderboerderij Goudse Hofsteden

GOUDA • Schilderen, bijzondere dieren zien of een speurtocht: er is genoeg te doen bij Kinderboerderij De Goudse Hofsteden tijdens de kerstvakantie. Ook in de tweede week van de kerstvakantie staan verschillende activiteiten gepland.

Op eerste kerstdag en Nieuwjaarsdag is de kinderboerderij gesloten. Dagelijks kunnen kinderen in de horeca komen knutselen: van een schilderijtje inkleuren tot het verven van verschillende spaarpotjes. Hiervoor is aanmelden niet nodig. Voor de andere activiteiten kan tot een dag van te voren aangemeld worden. Ook is er een kerstballenspeurtocht gedurende de vakantie. Op de boerderij kan er ook gegeten worden; onder andere verse broodjes, lekkere pannenkoeken, poffertjes en uiteraard heerlijke erwtensoep! Op afspraak kunnen er ook mini pannenkoekjes gebakken worden.

Zondag 31 december
Tot 15.00 uur worden er verse oliebollen, appelflappen en appelbeignets gebakken. Deze kunnen besteld worden via de website. Op de dag zelf langskomen kan ook, maar op is op.

Dinsdag 2 januari: Wintercircuit
Met een strippenkaart kunnen kinderen tussen 11.00 en 15.00 uur langs allerlei onderdelen die te maken hebben met de winter. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een sneeuwpop in elkaar knutselen, meedoen met verschillende spelletjes zowel binnen en buiten en een cupcake maken. Ook komt de boekfiets vandaag verhalen vertellen tussen 11.00 en 12.30 uur.

Woensdag 3 januari
Deze dag komen er een aantal bijzondere dieren op bezoek, onder andere een boa constrictor, een schildhagedis en nog twee andere dieren. Exotus Serpenti vertelt tussen 10.00 en 11.00 uur en tussen 11.00 en 12.00 uur van alles over hen. Deze activiteit betreft een ouder-kind activiteit, er kan een maximum aantal deelnemers deelnemen.

's Middags kunnen kinderen tussen 13.00 en 15.00 uur dromenvangers maken, met verschillende materialen worden de mooiste creaties gemaakt.

Donderdag 4 januari
Vandaag kunnen kinderen aan de slag met stiften of zand. Met gekleurd zand kan er een prachtig schilderijtje gemaakt worden of met stiften een schilderijtje met fluwelen contouren. Tussen 11.00 en 15.00 zijn kinderen welkom.

Vrijdag 5 januari
Deze vrijdag is er dierenochtend voor dierenvriendjes. Op deze ochtend tussen 10.30 en 12.45 uur kunnen kinderen van 4 tot en met 10 jaar meehelpen met het verzorgen van de dieren samen met de dierverzorger, dieren knuffelen in de knuffelhoek, samen een leuk spel doen en knutselen. Afsluiting met een lekkere pannenkoek en een glas melk of limonade.

‘s Middags is een workshop mozaïek tussen 13:00 en 15.00 uur kunnen kinderen komen mozaïeken. Met foamklei wordt er gevoegd. Er kunnen uit verschillende materialen gekozen worden om te mozaïeken, onder andere dierenfiguurtjes, fotolijstjes en theelichthouders.

Voor alle activiteiten geldt dat er tot een dag van te voren opgegeven kan worden. Kinderen onder de zes jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger. Voor meer informatie, opgeven en bijdrages: 0182-514219/ sandra@kinderboerderijgouda.nl

q   www.kinderboerderijgouda.nl