Fairtrade draagt direct bij aan het bereiken van 10 van deze 17 doelen van Global Goals.
Fairtrade draagt direct bij aan het bereiken van 10 van deze 17 doelen van Global Goals. Foto: Aangeleverd

Fairtrade gouda helpt ondernemers bij bereiken duurzame doelen

Nieuws

GOUDA • Fairtrade draagt direct bij aan het bereiken van 10 van deze 17 doelen van Global Goals. Door aansluiting te zoeken bij meer SDG’s (Sustainable Development Goals – Duurzame Ontwikkelings Doelen) hoopt de gemeente Gouda alle doelen op lokaal niveau te bereiken en ook internationaal invloed uit te oefenen.

Gouda is sinds kort naast Fairtrade Gemeente ook een Global Goals gemeente. Dat houdt in dat de gemeente zich inspant om de 17 duurzame doelen van de Verenigde Naties te halen. Doelen zijn onder andere zorg voor het klimaat en goed onderwijs.

“Een belangrijke taak hierbij is weggelegd voor ondernemers. Zij kunnen hulp daarbij goed gebruiken. Die hulp komt van een groep van vier studenten, die als trainees hiermee aan de slag zijn gegaan”, aldus Fairtrade Gouda. 

Inspireren
In samenwerking met Fairtrade Gouda proberen deze studenten ondernemingen te betrekken bij de inspanningen om de duurzaamheidsdoelen te bereiken. De vier studenten (Chaya Berger, Anne Kiewiet, Femke Soethout en Daphne Homan) hebben onlangs een netwerkbijeenkomst georganiseerd voor een groep lokale ondernemers. Daar konden die ondernemers ervaringen uitwisselen en elkaar inspireren om de SDG’s in de praktijk te brengen.

Als eindproduct van hun opdracht hebben de trainees een praktische gids uitgebracht voor MKB-Ondernemers, getiteld Duurzaam Dichtbij. Ook is een hierop gericht kwartetspel voor ondernemers ontwikkeld. In januari verschijnt in deze krant weer een pagina van Fairtrade Gouda, die vrijwel geheel zal zijn gewijd aan deze online gids en aan het werk van de vier trainees.

Kijk hier voor meer informatie.