• De Warme Wintermarkt op GOUDasfalt telt dit jaar ruim dertig kramen.
• De Warme Wintermarkt op GOUDasfalt telt dit jaar ruim dertig kramen. Foto: aangeleverd

Wintermarkt keert terug op GOUDasfalt

gouda • Alles wat uniek, lokaal, handgemaakt en vintage is, staat op de markt bovenaan het verlanglijstje. Naast heel veel cadeaus, vindt men er winterse lekkernijen, warme choco, glühwein, live (kerst)muziek en vuurtjes om aan te warmen. Ook keert de Kadoruilmuur terug. Hier kan ongegeneerd dat ene minder leuke Sinterklaascadeau omgeruild worden voor een leuk(er) kerstgeschenk.

Ruim dertig kramen worden deze zondag gevuld met unieke producten uit Gouda en daarbuiten. Van warme wollen sokken tot handgemaakt glaswerk, van vintage wintertruien tot natuurlijke kaarsen, van kleine kunstwerkjes tot handgebreide wanten, van cranberries tot schapenvachten. Voor iedereen is er een passend cadeau te vinden.

Naast leuke geschenken kunnen bezoekers zich op de Warme Wintermarkt tegoed doen aan winterse lekkernijen en genieten van live (kerst)muziek. Er is erwtensoep, warme choco en glühwein. Ook zijn er oliebollen, poffertjes, lokaal gebrouwen bieren en bijzondere wijnen van kleine wijnboeren uit Europa. Terwijl men dit alles nuttigt, klinkt er muziek van popkoor Flexible Sound en troubadour Henk Smit.

Niet alleen keert de Kadoruilmuur terug dit jaar, ook de Santa Biker & Trikers komen weer langs. In de middag eindigen tientallen kerstmannen en -vrouwen op ronkende motoren hun kerstrit op GOUDasfalt. Met de rit en donaties ter plekke halen ze geld op voor Villa ExpertCare in Rijswijk. Hier krijgen ernstig zieke kinderen de intensieve dagelijkse zorg die ze nodig hebben. Heel specifiek gaat de opbrengst naar de aanschaf van een rolstoelbakfiets, een cadeau dat de kinderen op hun verlanglijst hebben staan.

Op het terrein van GOUDasfalt aan de Gouderaksedijk 32 in Gouda is slechts een beperkt aantal betaalde parkeerplaatsen beschikbaar. Op zondag is parkeren in de rest van Gouda gratis. Bezoekers kunnen het laatste stukje vanaf de Veerstal met het pontje over (1 euro p.p.).