Happietaria is op maandag, woensdag en donderdag geopend in So What! en haalt geld op voor jongeren in Zimbabwe.
Happietaria is op maandag, woensdag en donderdag geopend in So What! en haalt geld op voor jongeren in Zimbabwe. Foto: Sandra Zeilstra

Studenten openen pop-up restaurant in So What! voor goed doel: ‘We willen 10.000 euro ophalen’

Nieuws

GOUDA • Een hamburger eten of lekker borrelen én tegelijkertijd een goed doel steunen. Dat kan deze maand bij pop-up restaurant Happietaria.

Een groep enthousiaste studenten van studentenverenigingen Semper Fidelis en Solidamentum Gouda runt deze maand, tot 21 december, pop-up restaurant Happietaria in de kleine zaal en binnenkomsthal van de So What!

Na een eerste week draaien heeft het restaurant inmiddels 3000 euro opgehaald, maar de ambitieuze studenten hebben hun doel nog niet bereikt: ‘Aan het einde van de draaiperiode willen we 10.000 euro hebben opgehaald’, vertelt Geertiènne Kok, een van de initiatiefnemers.

Met die 10.000 euro kunnen honderd jongeren in Zimbabwe worden klaargestoomd om op een goede manier landbouw te bedrijven en de technieken door te geven aan de volgende generatie. Het is een project van de organisatie Tearfund, sinds 1993 initiatiefnemer van Happietaria op diverse plekken in Nederland. Het is de tweede keer dat het restaurant opduikt in Gouda. 

Doorgeven aan volgende generatie
‘Een groot deel van de inwoners in Zimbabwe leeft in armoede en op het gebied van landbouw zijn ze nog niet zo ontwikkeld als hier’, vertelt Geertiènne. ‘Binnen dit project wordt jongeren over landbouwtechnieken geleerd, maar ook hoe zij die kennis door kunnen geven aan de volgende generatie. Daarmee verhelpen we niet alleen de problemen die er nu zijn, maar bieden we ook een oplossing voor de toekomst.’

Tientallen vrijwilligers
Daarom werken tientallen vrijwilligers op maandag, woensdag en donderdag in de So What! om bezoekers van het restaurant van eten, borrels en snacks te voorzien. Op het menu staan hoofdgerechten zoals een hamburger of vegetarische curry, maar ook borrelhapjes zoals bitterballen en loaded fries. ‘Bezoekers kunnen dineren, maar ook langskomen om te borrelen. Iedereen is welkom.’

Happietaria is geopend tot en met 21 december. Er zijn op maandag, woensdag en donderdag twee shifts; een van 17.00 tot 20.00, een ander van 20.00 tot 23.00. Reserveren kan via onderstaande website.

Kijk hier voor meer informatie en reserveren.