• Monique werd dinsdag 23 mei verrast door wethouder Rogier Tetteroo.
• Monique werd dinsdag 23 mei verrast door wethouder Rogier Tetteroo. Foto: Sandra Zeilstra

GOUDA • De Westergouwe blijft groeien: bewoners van de duizendste opgeleverde woning zijn onlangs in de wijk neergestreken. Op dinsdag 23 mei bracht wethouder Rogier Tetteroo een bezoek aan de bewoners van deze woning: de familie Schols.

Monique Schols woont sinds 8 april samen met haar zoon (6) en man in de nieuwe woning aan de Machteld Cosijnsweg. Eerder woonden ze in de Korte Akkeren. ‘Als echte Gouwenaars wilden wij Gouda niet verlaten. Vanuit Korte Akkeren leek Westergouwe wat verder weg te liggen van het centrum, maar dat valt reuze mee. Daarom hebben wij een woning gekocht in Westergouwe.’

Ook het contact met de buren is goed. ‘Ik heb in andere wijken gewoond waar mensen elkaar amper gedag zeiden. Voor een nieuwbouwwijk hangt er al veel sfeer, aan de achterkant van onze woning is een parkeerplaats in de vorm van een hofje. Het is toegankelijk en daardoor sociaal.’

Hard nodig
‘Bij een nieuwe wijk hoort een gevarieerd woningaanbod, zodat verschillende bewoners er met plezier kunnen wonen. Van starters en gezinnen tot singles en senioren,’ vertelt wethouder Rogier Tetteroo. ‘Gelet op de grote vraag naar (sociale) huurwoningen en de vele reacties van woningzoekenden op Westergouwe blijft nieuwbouw hard nodig.’ Daarom worden er de komende jaren worden naast koopwoningen ook (sociale) huurwoningen in het derde deelgebied van Westergouwe gerealiseerd.

De woning van familie Schols is onderdeel van de tweede fase van De Kolk, bestaande uit 46 duurzame eengezinswoningen. De bouw van fase 3 is inmiddels ook al gestart. 

Westergouwe wordt uiteindelijk een wijk met zo’n 4.500 woningen, een eigen natuur- en recreatiegebied van 45 hectare en diverse voorzieningen. In 2015 is gestart met de bouw van woningen, in 2016 werden de eerste woningen opgeleverd. In de wijk komen alle soorten nieuwbouwwoningen: eengezinswoningen, twee-onder-één-kapwoningen, appartementen en vrijstaande woningen.