Parkinsoncafé

reeuwijk • Het Parkinsoncafé Reeuwijk vindt plaats op dinsdagavond 9 mei. Het thema van deze avond is: Yoga en Parkinson. Spreker op deze avond is Marjan Overdiep, Yoga docente.

Toen Marjan Overdiep de ziekte van Parkinson bleek te hebben, ging zij op zoek naar een bewegingsvorm die bij haar paste. Zij ontdekte Yoga, als fijne bewegingsvorm, en als manier om weer tot haarzelf te komen. Haar missie: Yoga dicht bij mensen te brengen. Hierover en meer vertelt Marjan. Na de pauze is er gelegenheid voor gespre, vragen en contact met lotgenoten.

Start is 19.30 uur in Dienstencentrum De Spil. Iedereen is welkom en de toegang is gratis, gift wordt op prijs gesteld. Vooraf aanmelden via: info@parkinsoncafereeuwijk.nl        


Lezing over liedteksten Huub Oosterhuis

Gouda • In de serie GoudAder komt Kees Kok op dinsdag 9 mei 2023 naar de Veste om een lezing te geven over de liedteksten van Huub Oosterhuis.

Op eerste Paasdag overleed de bekende dichter en theoloog Huub Oosterhuis. Hij schreef meer dan 700 liederen, die bij veel mensen erg geliefd zijn. Ze worden binnen kerken gezongen, maar ook daarbuiten, bijvoorbeeld door zijn dochter Trijntje Oosterhuis. Bij het grote publiek is hij ook bekend als de man die tijdens de uitvaart van Prins Claus indrukwekkende woorden sprak. Aan de hand van een aantal liederen neemt Kees Kok ons in zijn lezing mee in het gedachtegoed van Oosterhuis. Kees Kok werkte meer dan veertig jaar intensief samen met Oosterhuis, als theoloog, dirigent, vertaler en uitgever. Een eerbetoon aan een geëngageerd en inspirerend dichter.
Start is om 20.00 in de Veste. De kosten bedragen 5 euro. Ook te volgen via www.devestegouda.nl/goudader