• Arjan bij de finish.
• Arjan bij de finish. Foto: JW van Eijk

24 uur lopen voor goed doel

gouda •  Arjan van Erk uit Gouda liep 24 uur had voor het goede doel. Vrijdag 14 april om 19.00 uur startte zijn uitdaging en 24 uur later werd hij enthousiast onthaald door familie en vrienden. Zijn actie heeft tot nu toe ruim 4500 euro opgebracht. De opbrengst van deze uitzonderlijke inspanning gaat naar stichting Masakhane, die zich inzet voor kansarme kinderen in Zuid-Afrika.

Masakhane bestaat uit een groep vrijwilligers in Nederland die projecten steunt in townships nabij Pretoria in Zuid-Afrika. Ze helpen de kinderen en hun families met scholing, werkgelegenheid en zorg. Het geld dat Arjan bij elkaar loopt gaat naar de moestuin waar de bewoners uit de gemeenschap zelf groenten verbouwen en van de oogst eten bereiden. De hele buurt profiteert en eet ervan. Wekelijks verzorgen de dames voor gemiddeld 80 kinderen een warme maaltijd. Een deel van de oogst verkopen ze. Zo voorzien ze in hun eigen voedselvoorziening.

Het decor van Arjans run was de Reeuwijkse plassen. Tijdens de tocht van ruim 130 km kreeg hij steun van familie en vrienden die met hem mee fietsten en liepen. ‘De support onderweg heeft me er op moeilijke momenten zeker doorheen geduwd. Na vijf uur in de benen heb ik hardlopen afgewisseld met wandelen. Het was echt afzien, maar ik ben trots op het resultaat.' Doneren kan nog via de website: supp.to/arjanloopt24h/donate