Première nieuwe Balkan Klezmer band

gouda • Muzikant Jaap Mulder woont sinds een aantal jaren in Frankrijk maar komt geregeld naar Nederland voor muzikale activiteiten. Op woensdag 3 mei is Mulder terug in Gouda met de premiere van Hejre Kati - Balkan Klezmer band. Een nieuwe formatie bestaande uit vijf virtuozen die hun sporen hebben verdiend in de (internationale) wereldmuziek ensembles. 

De voorstelling is te zien in De Theaterbakkerheij aan de Gouderaksedijk 24B in Gouda. Aanvang: 20.30 uur. De kaartverkoop is reeds gestart, tickets zijn te bestellen via www.theaterbakkerheij.nl of telefonisch op het nummer 06-51148031.

Voorafgaand aan het feestelijke wereldmuziek-concert geeft Jaap Mulder een korte solo-performance. Deze indringende voorstelling met beelden en Jiddische muziek laat zien hoe een conflict ontstaat en wat de gevolgen kunnen zijn. De voorstelling wordt ieder jaar gespeeld in het kader van het educatieve Stolpersteine project van Brede School Gouda.

Jaap Mulder is bekend als frontman en klarinettist van Di Gojim. Samen met Tseard Nauta richtte hij in 1988 deze eerste Nederlandse klezmerband op. Nauta koos na vijftien jaar zijn eigen weg, Mulder na ruim dertig jaar. De mannen spelen nu weer samen in Hejre Kati – Balkan Klezmer band. 

De band bestaat verder uit Aldert Prast (accordeon), Balder ten Cate (cymbalon, multi-instrumentalist) en René Gosse (slagwerk).