Hugo Slangen vijfde op NK skiff

reeuwijk • Het 15-jarige roeitalent Hugo Slangen van de Roei- en Zeilvereniging Gouda is op de Bosbaan in Amsterdam op de vijfde plaats geëindigd bij het Nederlands kampioenschap skiff voor junioren onder 16 jaar.

Bente van der Westen werd bij de meisjes onder 18 jaar vierde in de D-finale. Beiden hadden zich tijdens de Voorjaarsregatta geplaatst voor de titelstrijd. Slangen won de eerste race, werd tweede in de halve finale, maar kwam in de A-finale niet in de buurt van de sterkste roeiers. Hij eindigde op ruim 14 seconden achter winnaar Cuup Kuilboer van AZRV uit Alkmaar. Een grote afvaardiging van de Roei- en Zeil nam deel aan de AA-Race bij Akersloot. Ook hier werden mooie resultaten gevaren. Volantis greep net naast het blik en eindigde in een veld van 23 deelnemers op een derde plek. De debuterende dames van Fier en MOB voeren een prima race en waren blij en trots dat ook zij de klus hadden geklaard.