‘Een duurzaam en betaalbaar huis hoeft er niet goedkoop uit te zien.’

gouda • De bouw van 75 woningen door BPD Bouwfonds startte in januari 2023 in de Westergouwe. Dat werd op maandag 27 maart samen met de kopers, ontwikkelaar, gemeente en architect gevierd.

Helma Born, regiodirecteur bij BPD, meldt dat alles uit de kast is gehaald om antwoord te geven op de prangende woningvraag zonder de duurzaamheidsambities en uitstraling uit het oog te verliezen. "Samen met de gemeente hebben we ons ingezet om meer betaalbare woningen te maken dan eerst bedacht. Dat kon door een appartementengebouw met 27 appartementen te bedenken op de plek waar rijwoningen gepland stonden. De samenwerking smaakt naar meer en de eerste plannen zijn alweer in de maak."

Wethouder Rogier Tetteroo (ruimtelijke ordening): "Het Carré is een aanwinst voor de wijk. Bovendien bestaat zeker de helft van dit project uit betaalbare woningen, een categorie waar veel behoefte aan is.”

De openbare ruimte, eigentijdse architectuur en ontmoetingen vormden de inspiratiebron voor het woonblok met verschillende woningtypen. Vier zijden worden gevormd door 17 kadewoningen, 20 parkwoningen, 10 stadswoningen en 28 appartementen. Er is nog een aantal woningen beschikbaar.

q   www.bpdinwestergouwe.nl