Feestelijk filmconcert

gouda • Filmhuis Gouda sluit vrijdagavond 31 maart de 4,5 maand durende viering van haar 45-jarig jubileum af met een filmconcert, met speciaal voor deze gelegenheid geschreven filmmuziek.

Bezoekers worden op deze slotavond om 20.30 uur verwelkomd met een gratis glas bubbels. Vervolgens zal Volkskrant-filmjournalist en componist Kevin Toma zelf zijn muziekscore ten gehore brengen op de piano die het filmhuis als onderdeel van haar jubileum heeft verworven. Hierop was in februari al live pianomuziek te horen bij Buster Keaton's filmklassieker The General. Voor dit tweede filmconcert vertoont het filmhuis een andere zwijgende film uit het begin van de filmgeschiedenis, Die Abenteuer des Prinzen Achmed uit 1926.
Gebaseerd op de Verhalen van 1001 nacht is deze klassieker de oudst nog bestaande animatiefilm. Regisseuse Lotte Reiniger gebruikte duizenden uitgeknipte kartonnen silhouetten en dunne lood-bladen die beeld voor beeld werden gemanipuleerd. Daarmee vertelt ze het verhaal van Prins Achmed die een magisch vliegend paard temt en ermee een serie avonturen tegemoet vliegt.

Deze filmklassieker is ook geschikt voor kinderen (vanaf 8 jaar). Kaartverkoop: www.filmhuisgouda.nl.