Poppentheater Jodokus speelt zondag 2 april de voorstelling ‘De Poppenkast van Gravendam’ in Kleintheater Zwaan in Gouda.
Poppentheater Jodokus speelt zondag 2 april de voorstelling ‘De Poppenkast van Gravendam’ in Kleintheater Zwaan in Gouda. Foto: aangeleverd

woensdag 29 maart

Conny Janssen Danst - Framed
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. In Framed observeren we twaalf personages die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Via filmbeelden en livedans zien we slices of life en zoomen we in op de verschillende kleine levens. Met een mozaïek aan vertellingen ontdekken we wat hen verbindt. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Fred Delfgaauw - Broos
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Tijdens de coronacrisis liep Fred een half jaar mee met medewerkers in een zorginstelling. Met de verhalen die hij daar verzamelde maakte hij een theatrale ode aan oude mensen en hun levenskracht. En tevens een eerbetoon aan degenen die hen de zorg bieden die ze nodig hebben. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

donderdag 30 maart

Spreekuur voor senioren met computervragen
14:00-16.00 Gouda, Van Noord, Lekkenburg 1. De bibliotheek Gouda beantwoordt vragen van senioren over de digitale wereld. Iedere donderdag van 14.00 tot 16.00 uur is er een inloopspreekuur in ontmoetingscentrum Van Noord aan de Lekkenburg 1. Vrije inloop; aanmelden is niet nodig. De computerhulp is gratis.

Informatiepunt Digitale Overheid
14:00-16:00 Gouda, Van Noord, Lekkenburg 1. Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Je moet dan een DigiD hebben en met een computer kunnen omgaan. Veel mensen vinden dit lastig. De bibliotheek laat hen graag zien waar ze de informatie kunnen vinden en hoe het werkt. De hulp bij het Informatiepunt is gratis. Ook voor niet-leden van de bibliotheek.

Computervragenuurtje in de Rotonde
14:00-16:00 Gouda, activiteitencentrum De Rotonde, Zuidhoef 138. Op het ‘computervragenuurtje’ kan men elke donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur terecht met alle vragen over computer, laptop, tablet en/of smartphone. Voor verdere informatie kan contact worden opgenomen met Simon de Vries, tel. (0182) 510519.

Spreekuur Taalhuis
18:30-19:30 Gouda, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. Wil je de Nederlandse taal leren? Of wil je met de computer leren werken? Voor iedereen die wil weten wat voor hulp Taalhuis Gouda biedt, is er een spreekuur. Langskomen kan gewoon zonder afspraak. Meer informatie: 06-51829363/taalhuis@bibliotheekgouda.nl.

Blaudzun - NY-Rio-Berlin
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. NY-Rio-Berlin is een intiem vervolg op Blaudzuns zesde langspeler Lonely City Exit Wounds. De zanger en liedjesschrijver brengt met zijn vaste muzikanten zowel de songs van dit album, als ook het mooiste uit zijn eerdere werk, én nieuwe muziek in bijzondere en sfeervolle uitvoeringen. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Filmavond: King Richard
20:15 Haastrecht, Theater Concordia. Richard Williams is vader van Venus en Serena voor wie hij een duidelijk doel voor ogen heeft. Door middel van onconventionele methodes traint hij zijn dochters en wil hij dat ze het onmogelijke bereiken en een indruk achterlaten op de wereld. Met de kracht van familie, een rotsvaste overtuiging en doorzettingsvermogen groeien Venus en Serena uit als getalenteerde topspelers binnen het tennis. Kaarten (à 9 euro ) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

Esther Apituley e.a. - De Sprong van Nijinsky
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Het verhaal van Nijinsky is er een van een obsessieve hang naar het sublieme. Een multidisciplinaire voorstelling als pleidooi voor het denken van het ondenkbare, het spel, de creatie, voor het zoeken naar de momenten dat je zweeft, en de angst voor de momenten om neer te komen. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

vrijdag 31 maart

The Story of Travis - Theater Rotterdam en Well Made Productions
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Een nieuwe toneeltekst geïnspireerd door de Broadway klassieker A Raisin in the Sun van Lorraine Hansberry. Over het belang van het hebben van dromen, het laten gelden van je stem in een wereld die niet voor jou lijkt ingericht en het vinden van een thuis. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Lebbis en Mattijs Verhallen - Het Toeval Wil
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Het hele leven is toeval. Waar je geboren bent, hoeveel talent je hebt, wie je tegenkomt. Toevallig komen Mattijs Verhallen en Hans Sibbel elkaar tegen. Op een goed moment. Twee mannen in de bloei van hun leven die een bak liedjes en gedachten over u uitstorten waar U u tegen mag zeggen. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

zaterdag 1 april

Crea en vintage markt
9:30-16:30 Gouda, Agnietenkapel, Nieuwe Markt 100. Op deze markt staan zestien deelnemers met vintage, brocante en zelfgemaakte producten: sieraden, haakwerk, stoffen artikelen, brooddeeg, mozaïek en nog veel meer. Entree is gratis.

Jeroen Bosch: humor en symboliek
13:30-16:30 Gouda, Cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34. Duik met Judith Sluijter in de wereld van de 16e eeuwse schilder Jeroen Bosch. Ontdek hoe hij zijn tijd ver vooruit was en hoe humor en symboliek overal in zijn werk te vinden zijn. Uiteraard teken of schilder je vervolgens jouw eigen symbolische wezens. Er wordt afgesloten met een hapje en een drankje. Kosten: 37,50 euro. Aanmelden op www.cultuurhuisgarenspinnerij.nl. Wegens ziekte van de docent is deze workshop verplaatst naar 1 april.

James Oesi live in Sint-Jan
16:00-18:00 Gouda, Sint-Jan. Klassiek solobassist James Oesi geeft een optreden rondom de cellosuites van Johann Sebastian Bach en nieuw werk van voormalig Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki.

Caecilia vertelt 'Verhalen aan zee'
20:00 Gouda, Theaterbakkerheij, Gouderaksedijk 24B. Stedelijke Harmonie Caecilia geeft een concert over 'Verhalen aan zee'. Over liefde, verdriet, afzien en strijd, over nieuwe werelden en stoere verhalen. Van een cruise op de Love Boat tot een spannende reis in de onderzeeër Das Boot. Vrolijke zeemansverhalen vertolkt in aanstekelijke muziek. Entreeprijs: volwassenen 10 euro, kinderen 12 t/m 18 jaar 7,50 euro en kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Kaarten zijn te koop op www.caeciliagouda.nl.

zondag 2 april

De regels van Floor
13:30/16:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Na de succesvolle boekenreeks van Marjon Hoffman en de met een Emmy Award bekroonde televisieserie, komt De regels van Floor nu in het theater. Een  familievoorstelling over het leven van de 11-jarige Floor, doorspekt met humor en herkenbare familieproblemen. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

'De Poppenkast van Gravendam' in Kleintheater Zwaan
13:30/15:00 Gouda, Kleinteater Zwaan, Zwaansgat 15. Jodokus speelt de kindervoorstelling 'De Poppenkast van Gravendam'. Vreemde snuiters uit de middeleeuwen zijn verdwaald en belanden in Kleintheater Zwaan. Het zijn muzikanten en poppenspelers. Wat komen zij doen? Vroegere tijden herleven…. Komt dat zien. Een grappige en gezellige voorstelling voor jong en oud vanaf een jaar of vier. Reserveren: www.kleintheaterzwaan.nl.

dinsdag 4 april

Computervragenuurtje in De Walvis
10:30 Gouda, Ontmoetingscentrum De Walvis, Walvisstraat 1. Van 10.30 tot 12.00 uur zitten de medewerkers van Seniorweb klaar om vragen te beantwoorden over computers, tablets of smartphones. Voor verdere informatie: Patricia van Waas, tel. (0182) 590101.

Informatiepunt Digitale Overheid
13:00-15:00 Gouda, bibliotheek in de Chocoladefabriek, Klein Amerika 20. Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Je moet dan een DigiD hebben en met een computer kunnen omgaan. Veel mensen vinden dit lastig. De bibliotheek laat hen graag zien waar ze de informatie kunnen vinden en hoe het werkt. De hulp bij het Informatiepunt is gratis. Ook voor niet-leden van de bibliotheek.

donderdag 6 april

Cursus over fotograferen met de Android-telefoon
10:00-12:00 Gouda, Van Noord, Lekkenburg 1. De camera op de Android-smartphone is door de jaren heen steeds beter geworden. Veel bezitters laten daarom de gewone fotocamera thuis en gebruiken de smartphone voor het maken van foto’s. Op de Android-smartphone wordt daarvoor de app Camera gebruikt. Samen met SeniorWeb verzorgt de bibliotheek Gouda een cursus over de werking van de fotofunctie. De cursus is op 6, 13 en 20 april van 10.00 uur tot 12.00 uur. Meer informatie: www.bibliotheekgouda.nl/senioren.

Repair Café in Theater Concordia
13:30-16:00 Haastrecht, Theater Concordia. Iedereen is welkom om met hun kapotte spullen naar Theater Concordia te komen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken. Ook WelZijn Krimpenerwaard is vertegenwoordigd met de Formulierenfabriek voor inwoners die hulp en ondersteuning kunnen gebruiken bij het invullen van (digitale) formulieren. Tenslotte is de Historische Vereniging Haastrecht present.

Historisch Café in Theater Concordia
13:30-16:00 Haastrecht, Theater Concordia. Elke eerste donderdagmiddag van de maand houdt de Historische Vereniging Haastrecht een Historisch Café. De vereniging wil graag de inwoners van Haastrecht in de gelegenheid stellen om kennis te maken met de vereniging en eventueel ter plaatse vragen te stellen of hun verhaal te doen. Er zullen historische boeken, documenten en/of foto's aanwezig zijn.

Spreekuur voor senioren met computervragen
14:00-16.00 Gouda, Van Noord, Lekkenburg 1. De bibliotheek Gouda beantwoordt vragen van senioren over de digitale wereld. Iedere donderdag van 14.00 tot 16.00 uur is er een inloopspreekuur in ontmoetingscentrum Van Noord aan de Lekkenburg 1. Vrije inloop; aanmelden is niet nodig. De computerhulp is gratis.

Computervragenuurtje in de Rotonde
14:00-16:00 Gouda, activiteitencentrum De Rotonde, Zuidhoef 138. Op het ‘computervragenuurtje’ kan men elke donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur terecht met alle vragen over computer, laptop, tablet en/of smartphone. Voor verdere informatie kan contact worden opgenomen met Simon de Vries, tel. (0182) 510519.

Instapwandeling historisch Gouda na afloop kaasmarkt
14:00 Gouda, start bij de Waag op de Markt. Elke donderdag in het seizoen is er kaasmarkt in Gouda. Na afloop start om 14.00 uur een instapwandeling om de stad verder te ontdekken. Natuurlijk vertellen de gidsen over kaas, maar Gouda heeft meer te bieden. De historische binnenstad telt bijvoorbeeld ruim driehonderd monumenten. Het stratenplan is sinds de middeleeuwen bijna onveranderd gebleven en bovendien zijn oude grachtjes nog volop aanwezig. Deelnemers maken kennis met het heden en verleden van Gouda. De wandeling voert langs de belangrijkste gebouwen zoals het oude Stadhuis en de Sint Janskerk, maar doet ook minder bekende en verborgen plekjes van de stad aan. Kosten: 4 euro p.p. bij voorinschrijving via www.goudsegidsengilde.nl of 5 euro op de dag zelf bij de VVV. Kinderen tot 12 jaar gratis. De wandeling duurt ca. anderhalf uur.

Informatiepunt Digitale Overheid
14:00-16:00 Gouda, Van Noord, Lekkenburg 1. Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Je moet dan een DigiD hebben en met een computer kunnen omgaan. Veel mensen vinden dit lastig. De bibliotheek laat hen graag zien waar ze de informatie kunnen vinden en hoe het werkt. De hulp bij het Informatiepunt is gratis. Ook voor niet-leden van de bibliotheek.

Maria Goos, Michiel de Jong, Sieger Sloot - Seksklimaat
14:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Als jij met je beste vrienden honderd keer zou ontbijten, wat worden dan terugkerende onderwerpen? Wij hadden het over de klimaatcrisis. En over seks. Nieuwsgierige vragen werden opeens niet meer beantwoord, grappen werden verwijten en het eindigde in confronterende vragen. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Spinning Jazz Session
20:00 Gouda, Gouda Studio's, Oosthaven 12. Spinning Jazz met trompettist David Rockefeller. Bekend van de Nederlandse jazzband, New Cool Collective. Hij speelt samen met Arie Kuit 'and his jazz friends'. Kaarten via www.ticketkantoor.nl/shop/spinningjazz.

Popkoor Prestige in Theater Concordia
20:30 Gouda, Theater Concordia. Popkoor Prestige uit Gouda, verzorgt een programma vol bekende muziek. Het koor brengt, onder begeleiding van Miguel Angel Santaella en de live band, haar gehele repertoire ten gehore, bestaande uit de nieuwste hits. Toegang gratis.

vrijdag 7 april

Girls night: Beautiful Disaster
19:00 Gouda, Cinema Gouda. Abby doet haar best om haar duistere verleden te vergeten. Ze gedraagt zich dan ook voorbeeldig en zorgt dat ze haar zaakjes altijd goed op orde heeft. Wanneer ze als eerstejaars aankomt op de universiteit wordt haar kans op een nieuw leven al snel gedwarsboomd door Travis, die daar bekend staat als Mr. Onenightstand. Tickets inclusief een alcoholvrij drankje en een goodiebag. Kaarten zijn te bestellen op www.cinemagouda.nl.

Popquiz in Theater Concordia
20:30 Haastrecht, Theater Concordia. Popquiz in Theater Concordia. Popmuziek staat centraal in tientallen vragen. Met smakelijke en vermakelijke rondeprijzen. 33 teams van max. 5 deelnemers doen mee. Deelname alleen met met een groepsticket. Kaarten (à 25 euro per team) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

zaterdag 8 april

Première 'Live IrisQueen'
19:30 Gouda, Kleintheater Zwaan, Zwaansgat 15. Première van ‘Live IrisQueen' waarin tv-persoonlijkheid, actrice, artiest, model en social media-tijger IrisQueen diverse (eigen) nummers ten gehore brengt, o.a. van De Vengaboys. Ze is bekend haar deelname aan de televisieprogramma's ‘Lang Leve De Liefde’ en ‘De Slechtste Chauffeur van Nederland’. Meer info/kaartverkoop: www.kleintheaterzwaan.nl.

Machine de Cirque - Galerie
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Onder leiding van regisseur Olivier Lépine nemen zeven circusartiesten van wereldklasse en een multi-intrumentalist je mee naar de rafelranden van de kunst. Adembenemende acrobatiek en verleidelijke live muziek, dus laat je meeslepen door een verbluffend ongewone tentoonstelling. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

zondag 9 april

Theatrale stadswandeling
14:00 Gouda, Markt 1. Theatergezelschap Stadsavonturen presenteert de StoryTrail stadswandeling Gouda. Tijdens deze wandelende theatervoorstelling verhaalt verteller Brot van Gromme over de eeuwenoude sagen en legenden van de stad. Reserveren is noodzakelijk: www.storytrail.nl/stadswandeling/gouda. Kosten: 17,50 euro (met kortingscode STORYTRAIL-7337KRT); kinderen: 11,05 euro.

maandag 10 april

Infopunt Digitale Zorg
14:00-18:00 Gouda, Groene Hart Ziekenhuis. Steeds meer mensen vinden het moeilijk om hun weg te vinden in de digitale omgeving van het ziekenhuis, de dokter en de apotheek. Het Taalhuis helpt. Iedere maandag van 14.00 tot 18.00 uur zitten in de hal van het Groene Hart Ziekenhuis vrijwilligers klaar voor het beantwoorden van vragen. De hulp is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Dinsdag 11 april

Proefles Argentijnse tango
19:30 Gouda, Tango las Olas, Hoefsteeg 1. Gratis proefles Argentijnse tango voor iedereen die benieuwd is naar deze dans. De tango heeft veel kenmerken en is voor iedereen toegankelijk. Danservaring is niet nodig. Aanmelden: www.tangolasolas.nl.

Carmina Burana - Scenische Cantate van Carl Orff
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Het wereldberoemde indrukwekkende muziekspektakel over de zinnelijke liefde en de tijdelijkheid van het bestaan, komt nu in een nieuwe, gedanste, interdisciplinaire versie naar Gouda. Deze poëtische editie uit Odessa, werd internationaal al een overweldigend succes. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

woensdag 12 april

Ladies Night: Mafia Mamma
20:00 Gouda, Cinema Gouda. Een Amerikaanse moeder erft het maffia-imperium van haar grootvader in Italië. Geleid door de consigliere van het bedrijf trotseert ze op hilarische wijze ieders verwachtingen als het nieuwe hoofd van het familiebedrijf. Tickets inclusief een welkomstdrankje, hapjes en de goodiebag. Kaarten zijn te bestellen op www.cinemagouda.nl.

The Royal Ballet - Assepoester
20:15 Gouda, Cinema Gouda. Live vanuit The Royal Opera House in Londen. Assepoester als ballet bestaat dit seizoen 75 jaar. Geniet van een nieuwe productie van de zeer geliefde klassieke uitvoering door The Royal Ballet van het beroemde sprookje. Ook te zien als encore op zondag 23 april 11.00 uur. Kaarten zijn te bestellen op www.cinemagouda.nl.