1 April: Open dag Dieren- opvangcentrum Gouda

Op zaterdag 1 april vindt in Dierenopvang Gouda de jaarlijkse open dag plaats. Het is voor de eerste keer dat het evenement plaatsvindt op de geheel verbouwde locatie. De open dag is van 10:00 uur tot 15:00 uur aan de Groenhovenweg 501.

Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de dierenverblijven en kennismaken met de honden en katten die er verblijven. De honden van het opvangcentrum laten zich van hun meest brave kant zien terwijl ze de show stelen op de Dogwalk om 10.30 uur, 12.00 uur en 14.00 uur. Dierenarts Wesley en dierenassistente Ellen van Dier Medisch Centrum Gouda zijn ook te vinden op de open dag. Zij staan altijd klaar voor de dieren van het asiel en vertellen deze dag over hun werk. Met alle plezier kijkt dierenarts Wesley de favoriete knuffels van jonge bezoekers na.

Ook kunnen bezoekers ervaren hoe het werk is van de dierenambulance. Bijvoorbeeld door een dierenambulance-rijbewijs te halen. Ook wordt er geknutseld voor eigen huisdieren en kunnen bezoekers presentjes maken voor honden en katten van het dierenopvangcentrum.


Eerste samenwerking Zorgpartners en Goudse Schouwburg groot succes

gouda • 45 bewoners van Ronssehof keken op woensdag 22 maart in zaal De Klaproos naar de voorstelling die actrice Anne Wil Blankers speelde in de Goudse Schouwburg. Via de livestream konden zij meekijken naar de voorstelling waarin Anne Wil over haar leven vertelde. Vol humor en vooral met veel herkenbare situaties en namen uit de theaterwereld van weleer nam Anne Wil haar leven met de bezoekers door. Tegelijkertijd keken ook bewoners van De Rietkraag live mee. Wie een vraag voor Anne Wil had, kon die via de WhatsApp van een van de aanwezige vrijwilligers van de schouwburg stellen. Woensdagavond werd een eerder opgenomen theatervoorstelling aan de bewoners van Prinsenhof en Gouwestein vertoond. Het is voor het eerst dat Zorgpartners met de Goudse Schouwburg samenwerkt. Samen met de coördinatoren Welzijn van Zorgpartners maakte een team van de Goudse Schouwburg deze voorstelling in de centra mogelijk. De kans is groot dat dit succes met andere voorstellingen en artiesten een vervolg krijgt op nog meer centra.


Masterclass Matthäus Passion 

regio • Sint Jan De Doper Parochie zet zich samen met de parochies in Haastrecht en Schoonhoven in voor onderwijsprojecten voor gehandicapten kinderen in Indonesië. Op 1 april staat Bach op Wieltjes geprogrammeerd. Dit vindt plaats in de kerk Johannes Onthoofding in Moordrecht. Inloop vanaf 09.30. Van 09.45-14.00. Locatie: Oosteinde 22. Aanmelden via website: www.sintjandd.nl of telefonisch via lokale secretariaten. Kosten: 10 euro.