• Prego deelt gratis koffie uit op zaterdag 1 april.
• Prego deelt gratis koffie uit op zaterdag 1 april. Foto: Aangeleverd

Prego! viert feest en deelt gratis koffie uit

gouda • Prego! bestaat 3 jaar en om dat te vieren organiseert de koffiezaak aanstaande zaterdag 1 april een “gratis-koffie-dag”. Iedereen kan die dag de koffie van Prego! proeven. 

In april 2020 startte Alexander Prego! – midden in de eerste corona-lockdown. De eerste twee verjaardagen konden door de pandemie niet gevierd worden. Nu is het hoog tijd om Gouda de koffie te laten proeven, vindt van Vliet.

Bijzondere verhalen

Ondertussen is de espressobar een centrale plek in de buurt. Prego! is een werkplek, ontmoetingsplek en relaxplek in één. Het is een plek waar verhalen worden gedeeld en zelfs vriendschappen zijn ontstaan, vertelt van Vliet. Er zijn gratis plekken om te werken, of te studeren met stopcontacten en gratis wifi. “Het is onze passie en missie om je dag een beetje leuker en lekkerder te maken. Natuurlijk helpen onze topproducten daarbij mee”, vertelt eigenaar Alexander enthousiast.

Prego! vind je in het historische hart van Gouda, op steenworp afstand van de beroemde kaaswaag. Direct voor de Agnietenkapel vind je het terras. Je kunt bij Prego! terecht voor een uitgebreid koffie assortiment. Naast koffie is er ook biologische thee, zijn er smoothies en is er een uitgebreide lunchkaart.  

De koffie die Prego! schenkt is een eerlijke blend met bonen uit Ethiopië, Oeganda, Nicaragua en Brazilië en wordt gebrand in Amsterdam. De melk voor de koffie komt van de boerderij van de familie Oostdam in Bodegraven, waar de boer duurzaamheid en dierenwelzijn hoog in het vaandel heeft. Vanaf 1 april wordt ook niet langer een toeslag gerekend voor de alternatieven voor koemelk, waarmee Prego! de volgende stap zet naar meer verantwoordelijkheid en toegankelijkheid.

q www.prego-gouda.nl