• De bouwstart werd op vrijdag 17 maart gevierd.
• De bouwstart werd op vrijdag 17 maart gevierd. Foto: Aangeleverd

Start laatste fase bouw de Brinkhorst

gouda • Het was druk op vrijdag 17 maart in De Brinkhorst Moordrecht. De kopers uit het plan Weidezicht vierden de bouwstart van hun woning, samen met vertegenwoordigers de gemeente Zuidplas, BPD Gebiedsontwikkeling en bouwbedrijf De Vries En Verburg.

Na het inhijsen van een vloerplaat, heette wethouder Schuurman (gemeente Zuidplas) de toekomstige inwoners van de Brinkhorst welkom. 'Het was goed dat zij elkaar nu al konden ontmoeten, de eerste contacten zijn gelegd.'

Afronding

De start van de bouw van de woningen in Weidezicht luidde bovendien de afronding in van een samenwerking tussen Gemeente Zuidplas en BPD Gebiedsontwikkeling. In 2012 tekenden zij voor de realisatie van De Brinkorst. In deze nieuwe buurt zijn 350 nieuwe woningen gerealiseerd, in uiteenlopende prijsklassen en voor mensen van alle leeftijden. De sfeer is dorps, de opzet groen en waterrijk. Het speelplein en het parkeerterrein voor de brede school worden ook gebruikt door de bewoners van de buurt. In het hart van de wijk bevindt zich een brink waar buurtbewoners elkaar ontmoeten kinderen nieuwe vriendjes maken.

Voor het ontwerp van de huizen heeft de architect zich laten inspireren door de bestaande bebouwing in het dorp. Dat zie je terug in de variatie van woningtypes, woninggrootte en detaillering in de gevel en in karakteristieke appartementen aan de entree van de wijk.

Het woningaanbod van bestaat vooral uit twee-onder-een-kapwoningen en enkele vrijstaande woningen, waarvan bijna 80% is verkocht. Er zijn een aantal woningen beschikbaar. Voor meer informatie kijk op de website.

q   www.debrinkhorst.nl