Open Huis Steun• Midden Holland

gouda • Steun• Midden Holland houdt op zaterdag 1 april het maandelijks Open Huis.

Geïnteresseerden zijn elke eerste zaterdag van de maand tussen 11.00 u tot 13.00 welkom in het Atelier achter het Hospice, Ridder van Catsweg 67 in Gouda. Vrijwilligers zijn aanwezig om geïnteresseerden te informeren over Ondersteuning Thuis, verblijf in een van de hospices en vrijwilligerswerk bij Steun? Midden Holland.

Ook is er een expositie te bekijken. In het voorjaar exposeert Joop Rahder met zijn zwart wit portretfoto’s. Bij verkoop van een kunstwerk gaat een deel van de opbrengst naar Steun? Midden Holland.

q   www.steunpuntmh.nl


Start cursus KOPP-groep

gouda • Rivierduinen start op 9 mei met de cursus: 'Als je ouders problemen hebben, hoe moet het dan met jou?' voor kinderen van ouders met problemen, zoals een psychisch probleem of een verslaving. Moet je helpen? En hoe dan? En betekent het dat jij later ook problemen krijgt? Als je wilt kun je dit soort vragen stellen in de KOPP-groep.

De KOPP-groep is een gratis cursus voor jongvolwassenen tussen de 16 en 23 jaar. Deelnemers leren wat de ziekte van de ouder inhoudt. En hoe je ermee om kan gaan. Dat leer je van ons, maar ook van anderen in een vergelijkbare situatie. Door ervaringen uit te wisselen kom je er achter dat je niet alleen bent.

Er zijn 7 bijeenkomsten, van 15.30 tot 17.00 uur. De groep is er voor jongvolwassenen van 16 tot 23 jaar uit gemeenten Gouda, Krimpenerwaard, Zuidplas, Waddinxveen en Bodegraven-Reeuwijk. Meedoen is gratis. Aanmelden kan via de website. Contact via preventie@rivierduinen.nl

q   www.rivierduinen.nl/preventie


Themadag Innerlijke Groei

gouda • In het vijfde huis is op zondag 2 april een themadag, een dag aan vol ervaringen, met het thema Innerlijke Groei. Er zijn workshops en er is een lunch. Er is een integraal programma, waarbij deelnemers een aantal workshops naar keuze met het thema "Innerlijke Groei” kunnen volgen. Start met gezamenlijke cacao ceremonie, meditatieve workshop. Daarna lunch en in de middag drie blokken met workshops naar keuze. Kosten: 30 euro hele dag, of 15 euro voor alleen middag. Mogelijkheden voor een kleine portemonnee. Contact via info@hetvijfdehuis.nl/ 06 41773963. 

Het Vijfde Huis is gevestigd aan de Jac. P. Thijsselaan 45. Deuren open vanaf 9:30, start dag programma 10:00. Het middagprogramma start om 13:00. Alle ruimtes en workshops zijn rolstoel toegankelijk. Boek je ticket via www.hetvijfdehuis.nl

q www.hetvijfdehuis.nl